X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Estradiol interpretacja
Odpowiedz

Estradiol interpretacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dc wynik 48 jest dobry ?

Szarlotka22 lubi tę wiadomość

• Szarlotka22 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2022, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    3 dc wynik 48 jest dobry ?

Mam taki sam estradiol w 3 DC 🙈 jak konsultowałam wynik z ginem i endokrynologiem to mówili mi ,że jest dobry ,największy szczyt osiąga w owulację .
    Czytałam też na innych forach ,że dziewczyny potrafią taki mieć w dniu owulacji (czyli zapewne za niski )
    Robiłaś inne hormony?

• Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2022, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka22 wrote:
    Mam taki sam estradiol w 3 DC 🙈 jak konsultowałam wynik z ginem i endokrynologiem to mówili mi ,że jest dobry ,największy szczyt osiąga w owulację .
    Czytałam też na innych forach ,że dziewczyny potrafią taki mieć w dniu owulacji (czyli zapewne za niski )
    Robiłaś inne hormony?
    Tak
    Tsh 0.761
    Ft3 2.44
    Ft4 0.93
    Fsh 7.49
    Lh 6.57
    Prolaktyna 12.33
    I jeszcze progesteron Robię w 7dpo

• Szarlotka22 Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    Tak
    Tsh 0.761
    Ft3 2.44
    Ft4 0.93
    Fsh 7.49
    Lh 6.57
    Prolaktyna 12.33
    I jeszcze progesteron Robię w 7dpo

Masz bardzo ładne wyniki , długo się starasz?

• Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka22 wrote:
    Masz bardzo ładne wyniki , długo się starasz?
    W sumie to od niedawna . a drugim cyklem się udało ale poroniłam w 5 dc . Byłam u ginekologa żadnych badana nie zlecił .zrobiłam na swoją rękę . Dużo na forum się dowiedziałam . Możliwe ze mam cykle bezowulacyjne moj wiek tez już nie młody a czasu mało . Zrobię progesteron jeszcze i się okaże . Niewiem czy brać tabletki na pęknięcie i duphaston może poproszę lekarza . Może się umówię na monitoring ale to koszty

• Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2022, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    W sumie to od niedawna . a drugim cyklem się udało ale poroniłam w 5 dc . Byłam u ginekologa żadnych badana nie zlecił .zrobiłam na swoją rękę . Dużo na forum się dowiedziałam . Możliwe ze mam cykle bezowulacyjne moj wiek tez już nie młody a czasu mało . Zrobię progesteron jeszcze i się okaże . Niewiem czy brać tabletki na pęknięcie i duphaston może poproszę lekarza . Może się umówię na monitoring ale to koszty
    Hej. Jestem w tym samym wieku i też niedawno poroniłam w 5 tc
    Dzisiaj idę rano na badania krwi i umówiłam się na monitoring cyklu za tydzień. Wiem, że to koszty ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i czekałam na okres 40 dni, a i tak był wywoływany :/
    Mój mąż ma pracę zmianowa i obawiamy, ze akurat w "te" dni będziemy się mijać więc już lepiej odżałować na monitoring i mieć spokój, niż tracić kolejny cykl :(

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Hej. Jestem w tym samym wieku i też niedawno poroniłam w 5 tc
    Dzisiaj idę rano na badania krwi i umówiłam się na monitoring cyklu za tydzień. Wiem, że to koszty ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i czekałam na okres 40 dni, a i tak był wywoływany :/
    Mój mąż ma pracę zmianowa i obawiamy, ze akurat w "te" dni będziemy się mijać więc już lepiej odżałować na monitoring i mieć spokój, niż tracić kolejny cykl :(
    U mnie podobnie tez praca zmianowa . Ja dostałam okres tydzień po spodziewanym terminie . W 4 dc poszłam na badania na swoją rękę . Moj ginekolog nic mi nie zlecił . Mam zamiar zrobić progesteron 7 dpo . I wtedy w następnym cyklu pójdę do porcelanowego ginekologa. Choć wiek większa presja . Boje siemię mnie menopauza dopadnie

• EwelaKrk86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm u mnie estradiol w 3 dc to 75,70pg/ml 🙄

Endometrioza 3 st.
    Niedrożny jajowód.
    Hashimoto- Euthyrox 100
    I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
    ( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
    Kariotypy- ✅
    10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
    11.2024 - start II stymulacja
    (Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
    30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔

Suple: q10-600mg
    Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia84 wrote:
    U mnie podobnie tez praca zmianowa . Ja dostałam okres tydzień po spodziewanym terminie . W 4 dc poszłam na badania na swoją rękę . Moj ginekolog nic mi nie zlecił . Mam zamiar zrobić progesteron 7 dpo . I wtedy w następnym cyklu pójdę do porcelanowego ginekologa. Choć wiek większa presja . Boje siemię mnie menopauza dopadnie
    Hej. Ja dzisiaj byłam na USG i mam potwierdzona owulację! Także może ten nasz wiek nie jest straszny :)

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png
  • Gosia84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Hej. Ja dzisiaj byłam na USG i mam potwierdzona owulację! Także może ten nasz wiek nie jest straszny :)
    To gratulacje ja monitoringów narazie nie robię . Jutro idę zrobić progesteron

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ