Estradiol interpretacja
-
Gosia84 wrote:3 dc wynik 48 jest dobry ?
Mam taki sam estradiol w 3 DC 🙈 jak konsultowałam wynik z ginem i endokrynologiem to mówili mi ,że jest dobry ,największy szczyt osiąga w owulację .
Czytałam też na innych forach ,że dziewczyny potrafią taki mieć w dniu owulacji (czyli zapewne za niski )
Robiłaś inne hormony?
-
Szarlotka22 wrote:Mam taki sam estradiol w 3 DC 🙈 jak konsultowałam wynik z ginem i endokrynologiem to mówili mi ,że jest dobry ,największy szczyt osiąga w owulację .
Czytałam też na innych forach ,że dziewczyny potrafią taki mieć w dniu owulacji (czyli zapewne za niski )
Robiłaś inne hormony?
Tsh 0.761
Ft3 2.44
Ft4 0.93
Fsh 7.49
Lh 6.57
Prolaktyna 12.33
I jeszcze progesteron Robię w 7dpo -
Szarlotka22 wrote:Masz bardzo ładne wyniki , długo się starasz?
-
Gosia84 wrote:W sumie to od niedawna . a drugim cyklem się udało ale poroniłam w 5 dc . Byłam u ginekologa żadnych badana nie zlecił .zrobiłam na swoją rękę . Dużo na forum się dowiedziałam . Możliwe ze mam cykle bezowulacyjne moj wiek tez już nie młody a czasu mało . Zrobię progesteron jeszcze i się okaże . Niewiem czy brać tabletki na pęknięcie i duphaston może poproszę lekarza . Może się umówię na monitoring ale to koszty
Dzisiaj idę rano na badania krwi i umówiłam się na monitoring cyklu za tydzień. Wiem, że to koszty ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i czekałam na okres 40 dni, a i tak był wywoływany
Mój mąż ma pracę zmianowa i obawiamy, ze akurat w "te" dni będziemy się mijać więc już lepiej odżałować na monitoring i mieć spokój, niż tracić kolejny cykl👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Miphuhiz wrote:Hej. Jestem w tym samym wieku i też niedawno poroniłam w 5 tc
Dzisiaj idę rano na badania krwi i umówiłam się na monitoring cyklu za tydzień. Wiem, że to koszty ale poprzedni cykl był bezowulacyjny i czekałam na okres 40 dni, a i tak był wywoływany
Mój mąż ma pracę zmianowa i obawiamy, ze akurat w "te" dni będziemy się mijać więc już lepiej odżałować na monitoring i mieć spokój, niż tracić kolejny cykl -
Hmm u mnie estradiol w 3 dc to 75,70pg/ml 🙄Endometrioza 3 st.
Niedrożny jajowód.
Hashimoto- Euthyrox 100
I ivf -> 5 🥚 -> brak zapłodnienia 😢
( Gonal-f 300j ; Mensinorm 75j ;
Kariotypy- ✅
10.2024 - histeroskopia/ polip> usuniete 2 duze 😳
11.2024 - start II stymulacja
(Rekovelle 18j + mensinorm 150j+ gonal 100j+cetrotide)
30.11.2024- punkcja- 5 pęcherzyków- zero komorek 😔
Suple: q10-600mg
Omega, kompleks wit, pregna care start, magnez, vit c, wit d, elektrolity -
Gosia84 wrote:U mnie podobnie tez praca zmianowa . Ja dostałam okres tydzień po spodziewanym terminie . W 4 dc poszłam na badania na swoją rękę . Moj ginekolog nic mi nie zlecił . Mam zamiar zrobić progesteron 7 dpo . I wtedy w następnym cyklu pójdę do porcelanowego ginekologa. Choć wiek większa presja . Boje siemię mnie menopauza dopadnie👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-