X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Euthyrox a bolesne owulacje
Odpowiedz

Euthyrox a bolesne owulacje

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam 31 lat. Od około 1,5 roku wiem, że mam niedoczynność tarczycy. Mam zdrową tarczycę ale malutką, tsh między 3-4 i wolne hormony około 50%. Leczyłam sie naturalnie i faktycznie wszystkie objawy minęły oprócz 10kg nadwagi. 2 miesiące temu zaczęłam brać euthyrox (1 miesiąc połowa 25tki, w tym miesiącu cała 25tka), ponieważ zaczęliśmy starać się z mężem o dziecko. W 1 miesiącu zaskoczyłam mnie bolesna owulacja z prawego jajnika. Nigdy wcześniej tak nie miałam, czasami nawet nie wiedziałam że ta owulacja była. W tym miesiącu bolał i boli nadal lewy jajnik. Przez 2 dni bolał bardzo i nadal mnie lekko pobolewa a już minęły 4 dni. Odczuwam też lekką bolesność podbrzusza. Czy ma to związek z euthyroxem? miałyście tak?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze to nie może mieć związku. Euthyrox to hormon. Moze idź do gina i zapytaj? Niech Cię zbada. Dziwnę to.

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • karola_b84 Nowa

Wysłany: 8 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku takie bóle po owulacji oznaczały torbiel z niepeknietego jajeczka, więc jeśli sytuacja sie powtarza sugeruje wizytę u gina. Pozdrawiam

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ