SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Globulki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lauraaa Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstępie chciałam zaznaczyć że przeglądałam tematy i nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Mianowicie walczę od jakiegoś czasu z brakiem śluzu (wiesiołek nic nie dał a mam nawet wrażenie, że pogorszył) dlatego poczytałam, poszperałam, że w takim przypadku warto zainwestować w globulki dopochwowe. Kupiłam Hydrovag, który ma dobre opinie tylko zastanawiam się czy te globulki nie będą przeszkadzać w zapłodnieniu? Wiadomo, że ich działanie to zakwaszenie czego natomiast nie tolerują plemniki. Dlatego jestem w kropce i nie wiem czy wziąć tylko parę i odstawić przed owulacją czy w ogóle sobie podarować? Czy ktoś się orientuje co zrobić?

cryha lubi tę wiadomość

• myshka84 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może lepiej po prostu zainwestować w żel nawilżający?
    nie znam zbyt dobrze problemu, bo nie mam problemów ze śluzem. ale z tego co wiem dobry żel może ułatwiać drogę plemnikom, nie tylko dawać poślizg :)

7T8cp1.png
    Flp 4,6-7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chyba próbowała z żelem, ale oczywiście na bazie wody.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ