Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Grube endokrynolog, brak pęcherzyków
Odpowiedz

Grube endokrynolog, brak pęcherzyków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polka49 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa. Nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Proszę o poradę.
    Mam PCOS. Staramy się od czerwca. Jestem pierwszy cykl na Clo... 6.01 miałam pierwszy dzień @. Nie mogę wyznaczyć dni płodnych, ponieważ zazwyczaj mam cykle bezowulacyjne, raz na 3-4 pojawia się owulacja. Muszę obserwować śluz, żeby mieć pewność. Ten cykl oczywiście mam monitorowany. Na usg 14 dc gin stwierdził, że owu nie widzi i nie jest pewien czy będzie, endometium 10mm jakieś pęcherzyki niby widać, ale małe... Nie rozumialam tego do końca, ale stwierdziłam, że znów nic. Oczywiście noc wyplakana. Kazał przyjść za kilka dni. 18 dc doktor się bardzo zdziwił, bo okazało się, że endometium uroslo do 13,5 mm, ale stwierdził, że pęcherzyków nie widzi w jajnikach, chociaż przy moich torbielach na jajnikach to może nie widzieć;/ kazał zrobić progesteron, żeby potwierdzić owu. Zrobię dopiero jutro, bo był weekend. Sama nie wiem co mam myśleć. Już swoje wyplakalam, że kolejny cykl nic, a teraz poczułam nadzieję, że może zdarzy się cud. Nie zauważyłam u siebie jakichś wyraźnych symptomów owu. Śluz podobny, ale chyba mniej rozciagliwy, no i tylko od kilku dni brzuch pobolewa jak na @ i ból pleców na dole. Dodam, że oprócz Clo pije inofem. Co myślicie? Czy jest szansa w tym cyklu? Co myśleć o tym usg? Poradzcie proszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 22:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ