X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Grube endokrynolog, brak pęcherzyków
Odpowiedz

Grube endokrynolog, brak pęcherzyków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polka49 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa. Nie mogę znaleźć odpowiedzi na mój problem. Proszę o poradę.
    Mam PCOS. Staramy się od czerwca. Jestem pierwszy cykl na Clo... 6.01 miałam pierwszy dzień @. Nie mogę wyznaczyć dni płodnych, ponieważ zazwyczaj mam cykle bezowulacyjne, raz na 3-4 pojawia się owulacja. Muszę obserwować śluz, żeby mieć pewność. Ten cykl oczywiście mam monitorowany. Na usg 14 dc gin stwierdził, że owu nie widzi i nie jest pewien czy będzie, endometium 10mm jakieś pęcherzyki niby widać, ale małe... Nie rozumialam tego do końca, ale stwierdziłam, że znów nic. Oczywiście noc wyplakana. Kazał przyjść za kilka dni. 18 dc doktor się bardzo zdziwił, bo okazało się, że endometium uroslo do 13,5 mm, ale stwierdził, że pęcherzyków nie widzi w jajnikach, chociaż przy moich torbielach na jajnikach to może nie widzieć;/ kazał zrobić progesteron, żeby potwierdzić owu. Zrobię dopiero jutro, bo był weekend. Sama nie wiem co mam myśleć. Już swoje wyplakalam, że kolejny cykl nic, a teraz poczułam nadzieję, że może zdarzy się cud. Nie zauważyłam u siebie jakichś wyraźnych symptomów owu. Śluz podobny, ale chyba mniej rozciagliwy, no i tylko od kilku dni brzuch pobolewa jak na @ i ból pleców na dole. Dodam, że oprócz Clo pije inofem. Co myślicie? Czy jest szansa w tym cyklu? Co myśleć o tym usg? Poradzcie proszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 22:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ