X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ile razy w cyklu może się przesunąć owu?
Odpowiedz

Ile razy w cyklu może się przesunąć owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olelka Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zastanawiam się ile razy w cyklu może się przesunąć owulacja ? Czy może to być tyle razy, aż będzie miała w końcu sprzyjające warunki, żeby się odbyć czy musi w końcu być pomimo stresu czy czegoś co ją przesuwa. Mam taki problem , że jestem po poronieniu i ciągle się stresuje czy przyjdzie owulacja , a to jak na złość ją oddala w czasie . A wczoraj już miałam pozytywny test owulacyjny i znowu stres czy tym razem się uda. Dzisiaj już test negatywny i ciągle się gryzę czy mogła znowu się przesunąć, bo już raz w tym cyklu do niej nie doszlo :(

Bellakawa lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olelka, musisz się uspokoić, to pozytywnie wpłynie na twój organizm.
    Stresując się niepotrzebnie może ci się podnosić poziom prolaktyny a to z kolei przeszkadza w owulacji.
    Wrzuć na luz i żyj, ciesz się życiem, a owulacja przyjdzie i ciąża też.
    Zauważ, że młode dziewczyny zachodzą w ciążę nawet jak nie planują, one się nawet nie zastanawiają czy mają owulację o czasie. Nie myśl że to już musi być ciąża, wiadomo że byś chciała, ale czasem wystarczy poczekać miesiąc czy dwa i cykl się może ureguluje jak będziesz spokojniejsza. Głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 09:00

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Olelka Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym, ale sama już nie wiem jak to zrobić. . Nawet jak nie myślę o ciąży tylko o jakimś błahym temacie to czuję taki stres, że aż brzuch boli. Podziwiam wszystkie kobiety, ktore starają się wiele lat. Jak ja pomyślę że niedługo będzie data kiedy powinnam rodzić, a ja nadal nie jestem w ciąży to już wariuje :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ