X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Ile razy w cyklu może się przesunąć owu?
Odpowiedz

Ile razy w cyklu może się przesunąć owu?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olelka Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Zastanawiam się ile razy w cyklu może się przesunąć owulacja ? Czy może to być tyle razy, aż będzie miała w końcu sprzyjające warunki, żeby się odbyć czy musi w końcu być pomimo stresu czy czegoś co ją przesuwa. Mam taki problem , że jestem po poronieniu i ciągle się stresuje czy przyjdzie owulacja , a to jak na złość ją oddala w czasie . A wczoraj już miałam pozytywny test owulacyjny i znowu stres czy tym razem się uda. Dzisiaj już test negatywny i ciągle się gryzę czy mogła znowu się przesunąć, bo już raz w tym cyklu do niej nie doszlo :(

Bellakawa lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olelka, musisz się uspokoić, to pozytywnie wpłynie na twój organizm.
    Stresując się niepotrzebnie może ci się podnosić poziom prolaktyny a to z kolei przeszkadza w owulacji.
    Wrzuć na luz i żyj, ciesz się życiem, a owulacja przyjdzie i ciąża też.
    Zauważ, że młode dziewczyny zachodzą w ciążę nawet jak nie planują, one się nawet nie zastanawiają czy mają owulację o czasie. Nie myśl że to już musi być ciąża, wiadomo że byś chciała, ale czasem wystarczy poczekać miesiąc czy dwa i cykl się może ureguluje jak będziesz spokojniejsza. Głowa do góry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 09:00

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Olelka Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem o tym, ale sama już nie wiem jak to zrobić. . Nawet jak nie myślę o ciąży tylko o jakimś błahym temacie to czuję taki stres, że aż brzuch boli. Podziwiam wszystkie kobiety, ktore starają się wiele lat. Jak ja pomyślę że niedługo będzie data kiedy powinnam rodzić, a ja nadal nie jestem w ciąży to już wariuje :/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ