interpretacja testow owu
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi testami to nie mogę dojść do ładu . Robię je trzeci cykl.
W pierwszym od 16 dc, przez kilka dni, miałam bardzo grubą (wyraźnie grubszą niż kontrolna) krechę, widoczną praktycznie od razu (testy z serii "domowe laboratorium"). Dodam jeszcze, że to był bardzo intensywny cykl, piersi zaczęły mnie boleć zaraz po owulacji i tak przez dwa tygodnie.
W kolejnym cyklu - test innej firmy, 20 dc - dwie kreski o podobnej grubości, ale kontrolna zdecydowanie słabsza niż w cyklu pierwszym. I tylko jeden test mi wyszedł. W drugiej fazie piersi zaczęły mnie boleć tuż przed miesiączką.
W tym cyklu najpierw nic nie wychodziło, a od trzech dni wyraźna druga krecha, ale jednak trochę jaśniejsza - tak jak u Ciebie(testy znowu "domowe laboratorium", 13-16 dc).
Więc nie wiem czy po prostu trzeba patrzeć na najgrubszą krechę w cyklu (wtedy wychodziłoby, że jesteś blisko owulacji), czy też kierować się wskazaniami z ulotki i jeśli krecha nie jest taka sama albo grubsza, to znaczy, że owulacji organizm jeszcze nie planuje albo w ogóle jej nie będzie? -
nick nieaktualnyRebe wg mnie mozna ten ostatni i 4 od dolu jakby zakwalifikowac do owu, natomiast powinien tez byc spadek a pozniej skok temperatury. Takie testy powinno sie robic np codziennie o 15 i po tym czasie kiedy minimum 2 g nie pilas zadnego picia.
Niby w ulotce mowia, zeby sugerowac sie jak druga krecha bedzie taka sama, lub ciemniejsza ale te testy maja ok 95% tylko skutecznosci wiec niestety nie musza pokazywac jak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 20:13
-
rebe, ja mam tak, że testy lh z Rossmanna pokazują przez dwa dni dwie kreski testowe mocniejsze od kontrolnych, nie muszę się zastanawiać kombinować, w tym samym czasie te z aledrogo, kreski są, ale na pewno nie mocniejsze od kontrolnej...
To ja wolę zużyć tamtych pięć droższych i mieć jasny obraz, niż ten badziew i potem wszystkich żywych w internecie, panią z kiosku i dziadka z warzywaniaka pytać, czy ta kresa jest mocniejsza od tej pierwszej ?))))
w promocji kupiłam 5 za 20 zł, to wyszło 4 zeta za test, da radę
kapturnica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja zawsze piłam więcej wody przed testami, aby było czym si*** do kubeczka )) a tu prosze, nie wolno.
No nic, zmarnowałam kilka testów, dzisiaj zamówiłam więcej z alledrogo, zobaczymy o co chodzi.
Jeszcze w kwestii prolaktyny - ja mam mocno podniesioną i w zeszłym tygodniu wzięłam pierwsze pół tablety dostinexu na obniżenie. Po czym w weekend niby była magiczna owulacja, a to mój 130-któryś dzień cyklu i nic podobnego nie działo się wcześniej . Ale oczywiście, niekoniecznie ta prolektyna już zadziałała. -
U mnie jak do tej pory testy z allegro sprawuja sie dobrze; https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/16c28f6d017b9467d8f0a690a46fdc24.jpg (Czułość 25 mlU/mL)
Tak naprawdę wszystko zależy nie tylko od czułości testu ale i poziomu Twojego hormonu LH. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam serdecznie. Ja też mam pytanie i liczę na pomoc. W następnym cyklu chcemy podjąć staranie o dzidziusia, testy owulacyjne robię już od pół roku, ale obecny cykl wydał mi się jakiś dziwny. Jestem w 14 dc (przy regularnych 28 dniowych), owulacja wydaje mi się jest dzisiaj, od 2 dni dwie krechy na teście, dziś o 16 zrobiłam jeszcze test owu, dwie grube kreski, po czym kiedy zrobiłam jeszcze jeden test po 2 godzinach, wyszła już tylko jedna, testowa. Czy to możliwe (nagły spadek hormonu) czy coś nie tak z testami?
-
nick nieaktualny
-
hmmmm, jeśli najmocniejsze krechy pojawiły się na teście w poniedziałek o 16 to znaczy że po 24-36 godzinach pojawi się owulacja? Czy może mam liczyć te godziny od momentu kiedy pierwszy raz pojawiły się dwie kreski (czyli w sobotę popołudniu)? Utrzymywały się 2 dni. Z góry dziękuję