X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Jak często ❤️?
Odpowiedz

Jak często ❤️?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ms22 Znajoma

Wysłany: 17 marca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wszyscy mówią, że najlepiej współżyć co 2 dni. I teraz zastanawia mnie kwestia jakości nasienia przy codziennym współżyciu podczas czasu okołoowulacyjnego 🤔 mamy problemy z ruchliwością (morfologia 4%). Ostatnio od lekarza usłyszałam, żebyśmy "intensywnie działali" w tym czasie. Jakie macie doświadczenie w tym? Czy codzienne starania jeszcze bardziej nie osłabią plemników?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 15:51

Starania od 2020 r.

👱‍♀️ endometrioza 3st.
    👱‍♂️ obniżone parametry nasienia 2%, 1%, zabieg na żylaki+ suplementacja - 6%

13.09.24 pierwszy transfer 3dniowego cl.8.1
    15.09.24 ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.11 💔 Aniołek 10tc/12tc
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to sprawa mocno indywidualna. Takie starania zalecają na samym początku kiedy nic nie wiadomo lub męski problem został wykluczony. A u Was morfologia 4% to dobry wynik. Uznawany jako „nie ma problemu”.
    Moje doświadczenia są takie, ze im dłuższa przerwa tym mąż miał więcej plemników ale na jakiś to nie wypływało za bardzo. Wiec w okresie owulacji zawsze staramy się dzień przed i dzień po. Tak tez zaleca lekarz. Nie staramy się co dwa dni po miesiączce bo u Nas wiadomo, ze nie mam owulacji bez leków wiec to nie ma sensu.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2022.06 - ❓
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
    📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
    📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
    📍 Anemia
    👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ms22 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wszyscy mówią, że najlepiej współżyć co 2 dni. I teraz zastanawia mnie kwestia jakości nasienia przy codziennym współżyciu podczas czasu okołoowulacyjnego 🤔 mamy problemy z ruchliwością (morfologia 4%). Ostatnio od lekarza usłyszałam, żebyśmy "intensywnie działali" w tym czasie. Jakie macie doświadczenie w tym? Czy codzienne starania jeszcze bardziej nie osłabią plemników?[/

Co dwa dni jest dobrze. Ja mam zalecenia od lekarza żeby współżyć cały cykl regularnie co dwa max co 3 dni ale gdy pojawi się test owu pozytywny tego dnia wieczorem sex i następnego wieczorem poprawić tez.

Zbyt rzadkie stosunki osłabiają plemniki są przestarzałe i maja mniejsza żywotność.

Na ruchliwość polecam by mąż wypił szklankę cofa coli 15-20 minut przed stosunkiem.

age.png
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ