X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Jak często ❤️?
Odpowiedz

Jak często ❤️?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ms22 Znajoma

Wysłany: 17 marca 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wszyscy mówią, że najlepiej współżyć co 2 dni. I teraz zastanawia mnie kwestia jakości nasienia przy codziennym współżyciu podczas czasu okołoowulacyjnego 🤔 mamy problemy z ruchliwością (morfologia 4%). Ostatnio od lekarza usłyszałam, żebyśmy "intensywnie działali" w tym czasie. Jakie macie doświadczenie w tym? Czy codzienne starania jeszcze bardziej nie osłabią plemników?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 15:51

Starania od 2020 r.

👱‍♀️ endometrioza 3st.
    👱‍♂️ obniżone parametry nasienia 2%, 1%, zabieg na żylaki+ suplementacja - 6%

13.09.24 pierwszy transfer 3dniowego cl.8.1
    15.09.24 ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.11 💔 Aniołek 10tc/12tc
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko to sprawa mocno indywidualna. Takie starania zalecają na samym początku kiedy nic nie wiadomo lub męski problem został wykluczony. A u Was morfologia 4% to dobry wynik. Uznawany jako „nie ma problemu”.
    Moje doświadczenia są takie, ze im dłuższa przerwa tym mąż miał więcej plemników ale na jakiś to nie wypływało za bardzo. Wiec w okresie owulacji zawsze staramy się dzień przed i dzień po. Tak tez zaleca lekarz. Nie staramy się co dwa dni po miesiączce bo u Nas wiadomo, ze nie mam owulacji bez leków wiec to nie ma sensu.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ms22 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wszyscy mówią, że najlepiej współżyć co 2 dni. I teraz zastanawia mnie kwestia jakości nasienia przy codziennym współżyciu podczas czasu okołoowulacyjnego 🤔 mamy problemy z ruchliwością (morfologia 4%). Ostatnio od lekarza usłyszałam, żebyśmy "intensywnie działali" w tym czasie. Jakie macie doświadczenie w tym? Czy codzienne starania jeszcze bardziej nie osłabią plemników?[/

Co dwa dni jest dobrze. Ja mam zalecenia od lekarza żeby współżyć cały cykl regularnie co dwa max co 3 dni ale gdy pojawi się test owu pozytywny tego dnia wieczorem sex i następnego wieczorem poprawić tez.

Zbyt rzadkie stosunki osłabiają plemniki są przestarzałe i maja mniejsza żywotność.

Na ruchliwość polecam by mąż wypił szklankę cofa coli 15-20 minut przed stosunkiem.

age.png
    age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ