Jak często ❤️?
-
Cześć dziewczyny,
Wszyscy mówią, że najlepiej współżyć co 2 dni. I teraz zastanawia mnie kwestia jakości nasienia przy codziennym współżyciu podczas czasu okołoowulacyjnego 🤔 mamy problemy z ruchliwością (morfologia 4%). Ostatnio od lekarza usłyszałam, żebyśmy "intensywnie działali" w tym czasie. Jakie macie doświadczenie w tym? Czy codzienne starania jeszcze bardziej nie osłabią plemników?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 15:51
Starania od 2020 r.
👱♀️ endometrioza 3st.
👱♂️ obniżone parametry nasienia 2%, 1%, zabieg na żylaki+ suplementacja - 6%
13.09.24 pierwszy transfer 3dniowego cl.8.1
15.09.24 ❄️❄️❄️❄️❄️
22.11 💔 Aniołek 10tc/12tc -
Wszystko to sprawa mocno indywidualna. Takie starania zalecają na samym początku kiedy nic nie wiadomo lub męski problem został wykluczony. A u Was morfologia 4% to dobry wynik. Uznawany jako „nie ma problemu”.
Moje doświadczenia są takie, ze im dłuższa przerwa tym mąż miał więcej plemników ale na jakiś to nie wypływało za bardzo. Wiec w okresie owulacji zawsze staramy się dzień przed i dzień po. Tak tez zaleca lekarz. Nie staramy się co dwa dni po miesiączce bo u Nas wiadomo, ze nie mam owulacji bez leków wiec to nie ma sensu.
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
Ms22 wrote:Cześć dziewczyny,
Wszyscy mówią, że najlepiej współżyć co 2 dni. I teraz zastanawia mnie kwestia jakości nasienia przy codziennym współżyciu podczas czasu okołoowulacyjnego 🤔 mamy problemy z ruchliwością (morfologia 4%). Ostatnio od lekarza usłyszałam, żebyśmy "intensywnie działali" w tym czasie. Jakie macie doświadczenie w tym? Czy codzienne starania jeszcze bardziej nie osłabią plemników?[/
Co dwa dni jest dobrze. Ja mam zalecenia od lekarza żeby współżyć cały cykl regularnie co dwa max co 3 dni ale gdy pojawi się test owu pozytywny tego dnia wieczorem sex i następnego wieczorem poprawić tez.
Zbyt rzadkie stosunki osłabiają plemniki są przestarzałe i maja mniejsza żywotność.
Na ruchliwość polecam by mąż wypił szklankę cofa coli 15-20 minut przed stosunkiem. -