X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Jak to jest z tą ovulacją dokładnie?
Odpowiedz

Jak to jest z tą ovulacją dokładnie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kiniejka Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeden niedrożny jajowód ale jajnika oba sprawne. Zastanawia mnie jak to jest z owlacją wtedy... Co jeżeli ovulki są z tego jajnika, przy którym jajowód jest niedrożny? czy ovulki są naprzemian raz z 1 a raz z 2 jajnika czy np mogą być 3 pod rząd z tego samego? Oświećcie mnie proszę bo zgłupiałam :)

• Asta Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma reguły z którego jajnika będzie owulka. Może być raz z jednego, a raz z drugiego, a może być kilka razy pod rząd z tego samego jajnika.
    Niestety w przypadku owulacji z jajnika przy niedrożnym jajowodzie nie ma szans na ciążę.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • Paulik Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej może się znajdzie ktoras dziewczyna co mi pomoże :) otóż też mam niedrożny jajowód i ostatnio byłam na monitoringu owulacja była naprzemiennie raz prawy później lewy ten zatkany i niestety lekarka poszła na urlop i teraz nie miałam możliwości sprawdzić i tak się zastanawiam czy jeśli owulacja była znów z prawego to czy mogła mnie bardzo boleć ta lewa strona?a może znów lewa była no wiem wiem loteria nikt tam nie zajrzał więc ciężko stwierdzić coś tam zakłuło z tej prawej alenie tak mocno jak ta lewa strona. No pytam może ktoras też ma jeden niedrozny jajowód i jak to u wygląda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:51

Paulik
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulik wrote:
    Hej może się znajdzie ktoras dziewczyna co mi pomoże :) otóż też mam niedrożny jajowód i ostatnio byłam na monitoringu owulacja była naprzemiennie raz prawy później lewy ten zatkany i niestety lekarka poszła na urlop i teraz nie miałam możliwości sprawdzić i tak się zastanawiam czy jeśli owulacja była znów z prawego to czy mogła mnie bardzo boleć ta lewa strona?a może znów lewa była no wiem wiem loteria nikt tam nie zajrzał więc ciężko stwierdzić coś tam zakłuło z tej prawej alenie tak mocno jak ta lewa strona. No pytam może ktoras też ma jeden niedrozny jajowód i jak to u wygląda?

Cześć Paulik. Zapytam jutro na monitoringu, ja mam podobnie w tym cyklu, lekarka potwierdziła że pęcherzyk wzrasta w prawym, ale ja miałam bardziej dolegliwości z lewej strony, chociaż jestem też po sono hsg w tym tygodniu (lewy jajowód z podejrzeniem niedrożności), więc być może dlatego też czułam tą lewą stronę mocniej. Ale zobaczymy jutro jak wygląda po owulacji, i dam znać. :)

edit: u mnie nic się nie działo po lewej stronie, mimo bólu z lewej strony, potwierdzona owulacja z prawego jajnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 11:30

Paulik lubi tę wiadomość

27 lat
    9cs
  • Paulik Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw dziękuje bardzo za odpowiedź! I bardzo się cieszę że dopytalas o to ! Ale dziwne co? Kurcze może ja też miałam jednak z prawej... Teraz czekam na okres gdzieś za tydzień mam dostać a co jakiś czas zakluje mnie prawa strona :D zwariowac można. To tym bólom nie mamy co wierzyć...

Paulik
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ