Jak to jest z tą ovulacją dokładnie?
-
Mam jeden niedrożny jajowód ale jajnika oba sprawne. Zastanawia mnie jak to jest z owlacją wtedy... Co jeżeli ovulki są z tego jajnika, przy którym jajowód jest niedrożny? czy ovulki są naprzemian raz z 1 a raz z 2 jajnika czy np mogą być 3 pod rząd z tego samego? Oświećcie mnie proszę bo zgłupiałam
-
Nie ma reguły z którego jajnika będzie owulka. Może być raz z jednego, a raz z drugiego, a może być kilka razy pod rząd z tego samego jajnika.
Niestety w przypadku owulacji z jajnika przy niedrożnym jajowodzie nie ma szans na ciążę. -
Hej może się znajdzie ktoras dziewczyna co mi pomoże otóż też mam niedrożny jajowód i ostatnio byłam na monitoringu owulacja była naprzemiennie raz prawy później lewy ten zatkany i niestety lekarka poszła na urlop i teraz nie miałam możliwości sprawdzić i tak się zastanawiam czy jeśli owulacja była znów z prawego to czy mogła mnie bardzo boleć ta lewa strona?a może znów lewa była no wiem wiem loteria nikt tam nie zajrzał więc ciężko stwierdzić coś tam zakłuło z tej prawej alenie tak mocno jak ta lewa strona. No pytam może ktoras też ma jeden niedrozny jajowód i jak to u wygląda?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:51
Paulik -
Paulik wrote:Hej może się znajdzie ktoras dziewczyna co mi pomoże otóż też mam niedrożny jajowód i ostatnio byłam na monitoringu owulacja była naprzemiennie raz prawy później lewy ten zatkany i niestety lekarka poszła na urlop i teraz nie miałam możliwości sprawdzić i tak się zastanawiam czy jeśli owulacja była znów z prawego to czy mogła mnie bardzo boleć ta lewa strona?a może znów lewa była no wiem wiem loteria nikt tam nie zajrzał więc ciężko stwierdzić coś tam zakłuło z tej prawej alenie tak mocno jak ta lewa strona. No pytam może ktoras też ma jeden niedrozny jajowód i jak to u wygląda?
Cześć Paulik. Zapytam jutro na monitoringu, ja mam podobnie w tym cyklu, lekarka potwierdziła że pęcherzyk wzrasta w prawym, ale ja miałam bardziej dolegliwości z lewej strony, chociaż jestem też po sono hsg w tym tygodniu (lewy jajowód z podejrzeniem niedrożności), więc być może dlatego też czułam tą lewą stronę mocniej. Ale zobaczymy jutro jak wygląda po owulacji, i dam znać.
edit: u mnie nic się nie działo po lewej stronie, mimo bólu z lewej strony, potwierdzona owulacja z prawego jajnika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 11:30
Paulik lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Izaw dziękuje bardzo za odpowiedź! I bardzo się cieszę że dopytalas o to ! Ale dziwne co? Kurcze może ja też miałam jednak z prawej... Teraz czekam na okres gdzieś za tydzień mam dostać a co jakiś czas zakluje mnie prawa strona zwariowac można. To tym bólom nie mamy co wierzyć...Paulik
-