WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy skok temp PO owulacji???
Odpowiedz

Kiedy skok temp PO owulacji???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwy opóźniony skok temperatury po owulacji? Ile dni po owu dochodzi do skoku temp?

W tym cyklu mam robiony monitoring jajeczkowania, w czwartek pęcherzyk miał 15mm a w poniedziałek było juz ciałko żółte czyli juz po owulacji. Ponieważ w poniedziałek rano przed badaniem temp nie skoczyła (cały czas 36,7-36,8) to pomyslałam ze moze do owu doszło dopiero co tzn w nocy albo rano, ale minął kolejny dzien i temperatura nadal nie wzrosła a wręcz spadła na 36,6. Czy możliwy jest opóźniony skok temp po owulacji? Z góry dzięki za wszystkie opinie :*

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    30/04 - 1026g 🩷 148 bpm
    26/05 - trzecie prenatalne 🤞

age.png

preg.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 4 dni temperatura może skoczyć:)

• kejtii Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zawsze skacze dzień po :*

27b9bb7e062df20f5a17d11913485292.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i co może mieć wpływ na skok temperatury mimo że owulacja jeszcze nie nastąpiła od czwartku skoczyła mi temperatura o 2 stopnie test owulacyjny też wyszedł pozytywny jednak w czwartek pęcherzyki jeszcze nie pękły mam czekać do poniedziałku chociaż trochę mnie to zastanawia czemu lekarz nie dał mi na przykład czegoś na pęknięcie ponieważ mam trzy pęcherzyki w lewym jajniku 23 i 22mm Natomiast w prawym jest pęcherzyk mega 28mm.. lekarz nic nie powiedział że jestem za duży ale ja tutaj wyczytałam że to już za duży sama już nie wiem co o tym myśleć Nie wiem dlaczego lekarz liczy że do poniedziałku pękną. No i zastanawia mnie dlaczego podniosła mi się temperatura i czuję ból sutków

3jgx3e3k6oetpx65.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ