X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy skok temp PO owulacji???
Odpowiedz

Kiedy skok temp PO owulacji???

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy możliwy opóźniony skok temperatury po owulacji? Ile dni po owu dochodzi do skoku temp?

W tym cyklu mam robiony monitoring jajeczkowania, w czwartek pęcherzyk miał 15mm a w poniedziałek było juz ciałko żółte czyli juz po owulacji. Ponieważ w poniedziałek rano przed badaniem temp nie skoczyła (cały czas 36,7-36,8) to pomyslałam ze moze do owu doszło dopiero co tzn w nocy albo rano, ale minął kolejny dzien i temperatura nadal nie wzrosła a wręcz spadła na 36,6. Czy możliwy jest opóźniony skok temp po owulacji? Z góry dzięki za wszystkie opinie :*

Ona 32l 👩‍❤️‍👨 29l On
    Życie na pustyni📍Abu Dhabi

QsZNp4.png
  • Daphne Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 4 dni temperatura może skoczyć:)

• kejtii Koleżanka

Wysłany: 28 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zawsze skacze dzień po :*

27b9bb7e062df20f5a17d11913485292.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i co może mieć wpływ na skok temperatury mimo że owulacja jeszcze nie nastąpiła od czwartku skoczyła mi temperatura o 2 stopnie test owulacyjny też wyszedł pozytywny jednak w czwartek pęcherzyki jeszcze nie pękły mam czekać do poniedziałku chociaż trochę mnie to zastanawia czemu lekarz nie dał mi na przykład czegoś na pęknięcie ponieważ mam trzy pęcherzyki w lewym jajniku 23 i 22mm Natomiast w prawym jest pęcherzyk mega 28mm.. lekarz nic nie powiedział że jestem za duży ale ja tutaj wyczytałam że to już za duży sama już nie wiem co o tym myśleć Nie wiem dlaczego lekarz liczy że do poniedziałku pękną. No i zastanawia mnie dlaczego podniosła mi się temperatura i czuję ból sutków

3jgx3e3k6oetpx65.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ