X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy spodziewać się owulacji? Jak pogrubić endometrium?
Odpowiedz

Kiedy spodziewać się owulacji? Jak pogrubić endometrium?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • M_ia Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Jestem pierwszy cykl po laparoskopowym usuwaniu gózów ( min. endometrialna torbiel) i wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że pęcherzyk ma 16mm (12 dzień cyklu) i lada dzień pęknie i mamy się starać:) czy 16mm w 12dc to dobrze? Kiedy spodziewać się owulacji?
    Mam zażywać metformax3x1 + symfolic 2x1
    Kupiłam testy owulacyjne ale wczoraj były negatywne( bardzo słaba druga kreska).. poradźcie coś mam PCOS ale podobno po laparoskopii unormowały się jajniki i jest super, i endometrium mam 6mm, powiedział, ze jak na mnie to super-> co zrobić żeby je jeszcze pogrubić?
    Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za chaos w moim poście ale sama nie umiem tego poskładać w jedną całość, jestem mega zaskoczona taką diagnozą;)

11.05 prenatalne, dzidzia 53mm <3 serduszko 161/min <3 prawdopodobnie córcia <3 <3
    f2w3gov3jgmzls2e.png
    Beta HCG:
    11 dpo 32.52 mIU/ml
    13 dpo 117.200 mIU/ml
    17 dpo 1057 mIU/ml
  • An1 Znajoma

Wysłany: 2 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno czerwone wino pozytywnie wpływa na endometrium

An1
  • magdis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_ia na ovufriend jest cały wątek nt. poprawiania endometrium :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ