X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy unosi się szyjka
Odpowiedz

Kiedy unosi się szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak w temacie, kiedy unosi się szyjka macicy ? Czy jest to na kilka dni przed owulacja czy konkretnie w dniu owulacji ? Badam szyjkę dopiero od tego cyklu, wyczytałam, że powinno się sprawdzać ją wieczorami. Teoretycznie powinnam mieć już dni płodne, śluz przypomina jak najbardziej ten płodny ale szyjkę mam ciągle nisko i jest twarda czy otwarta/ zamknięta jeszcze nie potrafię określić.. jak to jest u was ? :)

• Madeline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Szyjka unosi się na czas owulacji.
    Ja nie mam wprawy z jej sprawdzaniem, ale tyle co wiem,to że należy sprawdzac o tej samej porze i w tej samej pozycji.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ