X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy unosi się szyjka
Odpowiedz

Kiedy unosi się szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak w temacie, kiedy unosi się szyjka macicy ? Czy jest to na kilka dni przed owulacja czy konkretnie w dniu owulacji ? Badam szyjkę dopiero od tego cyklu, wyczytałam, że powinno się sprawdzać ją wieczorami. Teoretycznie powinnam mieć już dni płodne, śluz przypomina jak najbardziej ten płodny ale szyjkę mam ciągle nisko i jest twarda czy otwarta/ zamknięta jeszcze nie potrafię określić.. jak to jest u was ? :)

• Madeline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Szyjka unosi się na czas owulacji.
    Ja nie mam wprawy z jej sprawdzaniem, ale tyle co wiem,to że należy sprawdzac o tej samej porze i w tej samej pozycji.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ