X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy unosi się szyjka
Odpowiedz

Kiedy unosi się szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak w temacie, kiedy unosi się szyjka macicy ? Czy jest to na kilka dni przed owulacja czy konkretnie w dniu owulacji ? Badam szyjkę dopiero od tego cyklu, wyczytałam, że powinno się sprawdzać ją wieczorami. Teoretycznie powinnam mieć już dni płodne, śluz przypomina jak najbardziej ten płodny ale szyjkę mam ciągle nisko i jest twarda czy otwarta/ zamknięta jeszcze nie potrafię określić.. jak to jest u was ? :)

• Madeline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Szyjka unosi się na czas owulacji.
    Ja nie mam wprawy z jej sprawdzaniem, ale tyle co wiem,to że należy sprawdzac o tej samej porze i w tej samej pozycji.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ