WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Kiedy unosi się szyjka
Odpowiedz

Kiedy unosi się szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emka96 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak w temacie, kiedy unosi się szyjka macicy ? Czy jest to na kilka dni przed owulacja czy konkretnie w dniu owulacji ? Badam szyjkę dopiero od tego cyklu, wyczytałam, że powinno się sprawdzać ją wieczorami. Teoretycznie powinnam mieć już dni płodne, śluz przypomina jak najbardziej ten płodny ale szyjkę mam ciągle nisko i jest twarda czy otwarta/ zamknięta jeszcze nie potrafię określić.. jak to jest u was ? :)

• Madeline Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Szyjka unosi się na czas owulacji.
    Ja nie mam wprawy z jej sprawdzaniem, ale tyle co wiem,to że należy sprawdzac o tej samej porze i w tej samej pozycji.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ