X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Mały pęcherzyk Graffa a "piękne" endometrium.
Odpowiedz

Mały pęcherzyk Graffa a "piękne" endometrium.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Z góry przepraszam, jeśli się okaże, że powielam temat (proszę o przeniesienie).
    Staram się z narzeczonym ok 2 lat. Byłam w tym miesiącu na obserwacji cyklu.
    Mam cykle 31-33 dniowe, w 18 dniu cyklu mój dominujący pęcherzyk wynosił 16 mm.. w dniu 20 juz go nie było. Pani ginekolog zauważyła strukturę przypominajacą ciałko żółte oraz jak to ujęła cudowne, piękne endometrium na ok 14 mm. Trzy dni po tym skok temperatury dosyć znaczny. Pani ginekolog była sceptyczna, co do oceny, czy owulacja była wartościowa.
    Czy któras z Was miała taką sytuację, że owulacja przebiegła pomimo zbyt małego pęcherzyka Graffa, przy grubym endometrium? Podejrzewam, że w dniu owulacji, nie mógł mieć więcej niż 17-18 mm,a to chyba trochę zbyt mało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pecherzyk rosnie nawet 2-3 mm na dobe wiec bardzo mozliwe jak pekl mial 20 mm albo nawet wiecej ;)

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agnieszka za odp.
    Nie sądziłam, że może w tak krótkim czasie tak urosnąć ;) Oby to była prawda.
    Póki co dopadło mnie paskudne PMS, więc pewnie znowu się nie udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2017, 14:38

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy progesteron 17 ng/ml (1,83-23,9) jest raczej w normie, czy trzeba go jednak podkręcić Duphastonem?
    Badanie robiłam w 8dpo i niestety tylko jeden raz, bo nie miałam możliwości.

Pomimo tego, że zaczęłam już nowy cykl, to zastanawiam się czy ta owulacja mogła być wartościowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ladny wynik ;) ja mam czesto 15 ng/ml i lekarz mowi ze super :) progesteron uwalnia sie pulsacyjnie wiec moglas miec nawet jeszcze wyzszy :)

Ojkaojka lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ