METFORNINA I LEK NA PROLAKTYNE i tarczyce niedoczynnosc
-
nick nieaktualnyHej
Staram się o ciąże już ponad rok .
Po starannych badaniach ( trwajace 3 dni w szpitalu ) , dotyczących problemów z płodnością .
Wyszło mi , że na jajnikach mam liczne pęcherzyki , ale nie jest to PCO tylko skłonność do tej wielotorbielwatości .
W rodzinie jest problem gen. z cukrzycą , zatem moja krzywa cukrowa zła jeżeli chodzi o starania .
W dodatku mam prolaktynę czynnościowa .
Zażywam od 3 miesięcy Glucophage xr 1000 oraz lek na prolaktynę jakiś drogi , który zażywam jedna tabletkę na 2 tyg .
Po tym glucophage moje życie się zmieniło . Czy osoby które mają podobny zestaw , też tak macie ?
Ja , mam wstręt do kawy .
Jeżeli na coś nie mam ochoty , obiad itp to chociaż jestem głodna nie jestem w stanie tego zjeść .
biegunki co jakiś czas .
uczucie że coś mi w gardle stoi
ogromny głód czasem , ale z uczuciem że jest mi nie dobrze plus wstręt do jedzenia.
Jedyne co na plus , to czuje że mam więcej energi. wcześniej byłam senna o 19 a teraz o 23 czuje się ekstra .
Jak Wy reagujecie na lek ? komu już pomogło ?
Czy też coś się na lepsze zmieniło ?
Jak to nie pomaga , to jakie leki się włacza ? słyszałam że dodają nie raz lek na stymulacje wzrostu jajeczek .
Jesli cos nie tak napisałam , to przepraszam jestem tu nowa
pozdrawiam serdecznie -
Odświeżam wątek Bardzo chętnie porozmawiam na ten temat z dziewczynami które dopiero starają się o dziecko, a może jakieś bardziej doświadczone wesprą nas radą
Ja biorę Glucophage od 1,5 tygodnia dopiero. Na początek 1 x 1, teraz 2 x 1 i odkąd biorę dwie tabletki zaczęły mi dokuczać podobne objawy do Ciebie. Na samą myśl o jedzeniu robiło mi się niedobrze. Co prawda dzisiaj czuję że jest lepiej, ale nadal żołądek mam taki jakby spuchnięty i nadwrażliwy. Mam mniejszy apetyt, chociaż w pierwszych dniach cały czas chciało mi się jeść. Dodatkowo mam jakby delikatną zgagę lub refluks, a nigdy do tej pory tego nie miałam.
Przeczytałam prawie cały wątek na starając się z pomocą medyczną i tam rzeczywiście dziewczyny chwaliły działanie i potwierdzały że pojawiała się owulacja, dużo z nich zaszło w ciąże. Malutki minus jest taki, że tam teraz już jest tylko temat ciążowy, a o metforminie raczej nic.
Click jesteś tutaj jeszcze?
-
nick nieaktualny
-
click zapraszamy na "Starając się z pomocą medyczną > Metformina - od nowa, dla mniej i bardziej doświadczonych"
-