X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację METFORNINA I LEK NA PROLAKTYNE i tarczyce niedoczynnosc
Odpowiedz

METFORNINA I LEK NA PROLAKTYNE i tarczyce niedoczynnosc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Staram się o ciąże już ponad rok .
    Po starannych badaniach ( trwajace 3 dni w szpitalu ) , dotyczących problemów z płodnością .

Wyszło mi , że na jajnikach mam liczne pęcherzyki , ale nie jest to PCO tylko skłonność do tej wielotorbielwatości .

W rodzinie jest problem gen. z cukrzycą , zatem moja krzywa cukrowa zła jeżeli chodzi o starania .
    W dodatku mam prolaktynę czynnościowa .

Zażywam od 3 miesięcy Glucophage xr 1000 oraz lek na prolaktynę jakiś drogi , który zażywam jedna tabletkę na 2 tyg .

Po tym glucophage moje życie się zmieniło . Czy osoby które mają podobny zestaw , też tak macie ?

Ja , mam wstręt do kawy .
    Jeżeli na coś nie mam ochoty , obiad itp to chociaż jestem głodna nie jestem w stanie tego zjeść .
    biegunki co jakiś czas .
    uczucie że coś mi w gardle stoi
    ogromny głód czasem , ale z uczuciem że jest mi nie dobrze plus wstręt do jedzenia.

Jedyne co na plus , to czuje że mam więcej energi. wcześniej byłam senna o 19 a teraz o 23 czuje się ekstra .

Jak Wy reagujecie na lek ? komu już pomogło ?
    Czy też coś się na lepsze zmieniło ?

Jak to nie pomaga , to jakie leki się włacza ? słyszałam że dodają nie raz lek na stymulacje wzrostu jajeczek .

Jesli cos nie tak napisałam , to przepraszam jestem tu nowa :)
    pozdrawiam serdecznie

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam wątek :) Bardzo chętnie porozmawiam na ten temat z dziewczynami które dopiero starają się o dziecko, a może jakieś bardziej doświadczone wesprą nas radą :)

Ja biorę Glucophage od 1,5 tygodnia dopiero. Na początek 1 x 1, teraz 2 x 1 i odkąd biorę dwie tabletki zaczęły mi dokuczać podobne objawy do Ciebie. Na samą myśl o jedzeniu robiło mi się niedobrze. Co prawda dzisiaj czuję że jest lepiej, ale nadal żołądek mam taki jakby spuchnięty i nadwrażliwy. Mam mniejszy apetyt, chociaż w pierwszych dniach cały czas chciało mi się jeść. Dodatkowo mam jakby delikatną zgagę lub refluks, a nigdy do tej pory tego nie miałam.

Przeczytałam prawie cały wątek na starając się z pomocą medyczną i tam rzeczywiście dziewczyny chwaliły działanie i potwierdzały że pojawiała się owulacja, dużo z nich zaszło w ciąże. Malutki minus jest taki, że tam teraz już jest tylko temat ciążowy, a o metforminie raczej nic.

Click jesteś tutaj jeszcze? :)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem :)

no i dzięki ww.lekom pęhherzyki rosną same ale nie pekają :( biore zastrzyki które również nie pomagaja

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    click zapraszamy na "Starając się z pomocą medyczną > Metformina - od nowa, dla mniej i bardziej doświadczonych" :D

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ