SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na owulację › miesiączka zamiast owulacji?
Odpowiedz

miesiączka zamiast owulacji?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Może któraś z Was była w podobnej sytuacji i będzie w stanie mi coś powiedzieć ;) Jestem w trakcie stymulacji Gonal f, w sobotę wg monitoringu powinna wystąpić owulacja (18 dc), ale od niedzieli wystąpiło krwawienie, średnio obfite. Możliwe jest, że prze stymulację tak cykl mi się rozregulował i to krwawienie jest miesiączką? Nie wiem, co o tym myśleć. Wizytę u lekarza mam dziś popołudniu, ale b. mnie stresuje ta sytuacja.

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Mamuśka86 Nowa

Wysłany: 25 października 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc może masz za mała dawkę Gonalu poczekaj spokojnie (wiem łatwo się mówi ) na wizytę napewno lekarz Ci wszystko wyjaśni.Daj znać jak już będziesz po wizycie co lekarz powiedział.

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i wysłałam sms do lekarza. Twierdzi, że to owulacja, ponieważ na piątkowym usg miałam widocznych 8 pęcherzyków i nieprawdopodobnej zaczęły one pękać. Mam być spokojna, a resztę wyjaśni mi na wizycie. Tylko trochę mnie to uspokoiło, bo i tak w głowie mi siedzi, że to krwawienie oznacza kolejny cykl stracony :(

age.png

preg.png

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intuicja mnie nie zawiodła, że coś jest nie tak. Doszło do hiperstymulacji jajników, pęcherzyków cała masa, brak owulacji. Czyli cykl stracony i to pewnie nie jeden, bo najpierw muszę dojść do siebie. Tracę już siły i nadzieję, że w końcu się uda.

age.png

preg.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ