X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Monitoring owulacji nie uwolniona komórka jajowa?
Odpowiedz

Monitoring owulacji nie uwolniona komórka jajowa?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2023, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, 22.03 byłam na monitoringu owulacji. Był pęcherzyk tylko dosyć duży:
    Opis badania

om-13 dz cyklu

Trzon macicy jednorodny o gładkim zarysie zewnętrznym wielkości 47x34 mm. Endometrium jednorodne grubości 11 mm.

Jajnik prawy wielkości 31x18 mm.

Jajnik lewy wielkości 41x31 mm z dominującym pęcherzykiem o wym. 26x21 mm.

W rzucie przydatków zmian patologicznych nie stwierdza się.

W zatoce Douglasa wolnego płynu nie stwierdza się.
    Pani ginekolog powiedziała że mamy próbować, ale boi się że może nie pęknąć i przerodzić się w torbiel. W sobotę (25.03) byłam znowu na monitoringu. Pani doktor stwierdziła że pękł, ale nie wiadomo czy uwolniła się z niego komórka jajowa, tak jakby coś w nim zostało (?) Jakiś zrost, czy coś, nie mogła do końca sama ocenić, ale nie powiedziała też że nie ma szansy na ciążę. Dzisiaj (niedziela) bóle lewego jajnika w którym właśnie była owulacja. Jak myślicie, czy dzisiaj mogła się do końca uwolnić ta komórka jajowa?🤔 Czy po prostu ból owulacyjny a mogła się wcale nie uwolnić, jest to możliwe? Jeżeli tym razem się nie uda to mam przyjść po następnej miesiączce w czasie owulacji i będzie zastrzyk ovitrelle.. w zeszłym miesiącu miałam owulację z prawego jajnika i miał 22mm, i pękł normalnie, był monitoring (1wszy). Jeżeli ma to jakiś wpływ to biorę od lutego dostinex ponieważ mam trochę podwyższona prolaktynę, resztę badań w normie wie o tym Pani doktor.
    Czy był ktoś w podobnej sytuacji? Oczywiście Pani doktor mi to tłumaczyła ale połowy z tego nie zapamiętałam, w większości tylko to co piszę a nie mogę za dużo znaleźć na ten temat w internecie.🤔

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ