Niedrożny jajowód
-
nick nieaktualny
-
Hej.
U mnie niedrożny prawy jajowod I owu zazwyczaj tylko po jego stronie.
Ja miałam stymulacje i inseminacje. Udała się 3
a potem zaszłam bez niczego w 3 cs ale poroniłam.
Kolejne starania ze stymulacja owulacji- udało się w 3cs.
Byłam stymulowana clo.
Ja miałam 36 lat jak wykryto problem i chciałam zrobić wszystko żeby zwiększyć szanse więc wybrałam iui +stymulacja
Po stymulacji owu była z obu jajników a tak zazwyczaj po stronie niedrożnego więc ciężko było trafić -
nick nieaktualnyNajważniejsze, że się udało! Ja jeszcze nie wiem z którego najczęściej mam owulacje. W tym cyklu pęcherzyk dominujący w lewym, ale u nas dochodzi jeszcze problem z nasieniem… była Teratozoospermia - Morfologia z 0% skoczyła na 2%, ale niestety ruchliwość mocno spadła… teraz diagnoza to Asthenoteratozoospermia II.
-
Kookoosanka wrote:Najważniejsze, że się udało! Ja jeszcze nie wiem z którego najczęściej mam owulacje. W tym cyklu pęcherzyk dominujący w lewym, ale u nas dochodzi jeszcze problem z nasieniem… była Teratozoospermia - Morfologia z 0% skoczyła na 2%, ale niestety ruchliwość mocno spadła… teraz diagnoza to Asthenoteratozoospermia II.
2% z 63 ml
Potem przed iui podawali tylko ile po prepartatyce podają już bez morfologii
I udała się 3 z najgorszymi wynikami...
A potem już nie powtarzał mąż badań.
-
nick nieaktualny
-
Kookoosanka wrote:No właśnie lekarka proponuje po stymulacji Gonalem F inseminacje.
Wiem, że są różne opinie o skuteczności ale chciałabym zaryzykować. Twoja historia daje nadzieje 🙂
W pierwszym rzucie to zazwyczaj clo lub lametta
Chyba -
nick nieaktualnyBetti37 wrote:A czemu od razu gonalem? To drogi lek...
W pierwszym rzucie to zazwyczaj clo lub lametta
Chyba
Widziałam cenę 🤯 i w sumie nie wiem czy to jest cała seria zastrzyków w tej cenie czy tylko jeden… nie orientuje się totalnie w temacie.
Nie było żadnej dyskusji na temat wyboru leku…. -
Kookoosanka wrote:Widziałam cenę 🤯 i w sumie nie wiem czy to jest cała seria zastrzyków w tej cenie czy tylko jeden… nie orientuje się totalnie w temacie.
Nie było żadnej dyskusji na temat wyboru leku…. -
nick nieaktualny
-
Kookoosanka wrote:Może jest bardziej skuteczny? Nie mam pojęcia dlaczego tym lekiem… zdaje się na nią- zobaczymy co z tego będzie.
Strata kasy
Sama iui dużo kosztuje, gonal
A skutecznośc iui nie wiele większa niż starań naturalnych
-
nick nieaktualnyBetti37 wrote:Jeśli nie jesteś po 40, masz swoje owu to trochę bez sensu...
Strata kasy
Sama iui dużo kosztuje, gonal
A skutecznośc iui nie wiele większa niż starań naturalnych
Mam 33 lata. W tym cyklu podchodzę do inseminacji.
Dostałam refundacje na Gonal. Zobaczymy czy zadziała na mnie i będzie owulacja z lewego.
Nie wiem co myśleć o tym wszystkim... zobaczymy.
Dziękuję Betti37 za zainteresowanie
-