Niewyczuwalna macica
-
Dziewczyny czy macie czasem tak, że nie wyczuwacie wogóle macicy bo tak wysoko się unosi?
Obserwując macice w 6, 7, 8 dc jeszcze ją wyczuwałam, dzisiaj jest 9 dc i nie mogę jej sięgnąć.
Czy to może oznaczać, że zbliża się owulacja? Temperatura puki co na to nie wskazuje.
-
chyba mialas na mysli nie macice a szyjke macicy?Bo wyczuc macice to raczej malo mozliwe..
Tak szyjka macicy w fazie plodnej unosi sie wysoko i miekknie co daje odczucie przy badaniu ,ze nie mozna jej praktycznie dosiegnac lub jest slabo wyczuwalna...Ale powinno sie badac ja o stalych porach bo szyjka macicy ma to do siebei ze zmienia swoje polozenie kilka razy dziennie..Wiec najlepiej sobie wybrac jedna stala pore np. po kapieli i wtedy sie nia sugerowacjulita lubi tę wiadomość
-
julita wrote:Taki skrót myślowy, oczywiście chodził mi o szyjkę macicy
Badam zawsze o tej samej porze z samego rana.
Wysoko ułożona szyjka oznaca, że owulacja jest tuż tuż (co by się nie zgadzało z innimi parametrami), czy że będzie za kilka dni?
nigdzie nie jest powiedziane ,ze oznacza ze jest tuz tuz..bo tak moze sie ukladac wielokrotnie w ciagu cyklu a owulacji nie bedzie,,jej polozenie swiadczy jedynie o tym ze org przygotowywuje sie do owulacji i moze byc na takim polozeniu dzien a moze i kilka..,,,,,kwestia org -