X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Niewyczuwalna macica
Odpowiedz

Niewyczuwalna macica

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie czasem tak, że nie wyczuwacie wogóle macicy bo tak wysoko się unosi?
    Obserwując macice w 6, 7, 8 dc jeszcze ją wyczuwałam, dzisiaj jest 9 dc i nie mogę jej sięgnąć.
    Czy to może oznaczać, że zbliża się owulacja? Temperatura puki co na to nie wskazuje.

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mialas na mysli nie macice a szyjke macicy?Bo wyczuc macice to raczej malo mozliwe..
    Tak szyjka macicy w fazie plodnej unosi sie wysoko i miekknie co daje odczucie przy badaniu ,ze nie mozna jej praktycznie dosiegnac lub jest slabo wyczuwalna...Ale powinno sie badac ja o stalych porach bo szyjka macicy ma to do siebei ze zmienia swoje polozenie kilka razy dziennie..Wiec najlepiej sobie wybrac jedna stala pore np. po kapieli i wtedy sie nia sugerowac

julita lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki skrót myślowy, oczywiście chodził mi o szyjkę macicy :)
    Badam zawsze o tej samej porze z samego rana.
    Wysoko ułożona szyjka oznaca, że owulacja jest tuż tuż (co by się nie zgadzało z innimi parametrami), czy że będzie za kilka dni?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Taki skrót myślowy, oczywiście chodził mi o szyjkę macicy :)
    Badam zawsze o tej samej porze z samego rana.
    Wysoko ułożona szyjka oznaca, że owulacja jest tuż tuż (co by się nie zgadzało z innimi parametrami), czy że będzie za kilka dni?

nigdzie nie jest powiedziane ,ze oznacza ze jest tuz tuz..bo tak moze sie ukladac wielokrotnie w ciagu cyklu a owulacji nie bedzie,,jej polozenie swiadczy jedynie o tym ze org przygotowywuje sie do owulacji i moze byc na takim polozeniu dzien a moze i kilka..,,,,,kwestia org

V8GJp2.pngZtiMp1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ