Ocena śluzu
-
Hej,
Mam pytanko do bardziej doświadczonych z Was. Dziś mam 13dc i teoretycznie powinien być to dzień owu. Cykle zwykle 26 dniowe. Jednak nie zaobserwowałam u siebie śluzu płodnego. Od skończenia krwawienia śluz był kremowy i śliski, a od 3 dni jest kremowy i lepki 🙄 zdaje sobie sprawę że cykl pewnie pójdzie na marne ale nie wiem czy mogę teraz zrobić jakieś badania hormonów żeby sprawdzić co jest grane? -
Akte wrote:Hej,
Mam pytanko do bardziej doświadczonych z Was. Dziś mam 13dc i teoretycznie powinien być to dzień owu. Cykle zwykle 26 dniowe. Jednak nie zaobserwowałam u siebie śluzu płodnego. Od skończenia krwawienia śluz był kremowy i śliski, a od 3 dni jest kremowy i lepki 🙄 zdaje sobie sprawę że cykl pewnie pójdzie na marne ale nie wiem czy mogę teraz zrobić jakieś badania hormonów żeby sprawdzić co jest grane?
Śluz może być głęboko przy szyjce
No albo faktycznie w tym cyklu nie bo brak owu/za wcześnie itd.
Większość badań robi się 2-5 dc
Teraz możesz zbadać estradiol- min.200 pg świadczy że jest dojrzały pęcherzyk
To tylko teraz czy w każdym cyklu tak masz?
-
Z tym śluzem to różnie jest. Ja od owulacji gdzie miałam samą wodę a nie śluz do samego okresu miałam wodnisty na przemian z kremowym lepkim gdzie wodnisty uważany jest za płodny 🤷🏻♀️ u mnie są niby owulację ale bez śluzu. Dopiero przy badaniu szyjki coś tam wyleci a przy ujsciu pochwy zawsze wodnisty..
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Akte wrote:zwariować z tym idzie i tylko się człowiek nakręca będzie owulka, nie będzie, jest szansa na iąze, czy nie ma szansy....
dziś już bledsza 2 kreska, więc pewnie pik był, tylko nic nie czułam, albo rozeszło si8ę po kościach
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Cześć Dziewczyny. Piszę z zapytaniem. Cykle co 36 dni, owulacja 20-23 dc. Czy miała któraś z was sluz bardzo rozciągliwy przypominający owulacje szybciej niż powinna mieć przy długich cyklach? Przez ok 5 dni czyli od 9-14dc mam sluz niczym przypominał wczoraj białko kurzego jaja. Właśnie byłam na wizycie i mówię lekarzowi ze mam dużo sluzu.. A on mówi ze nie widzi sluzu.. I on nie wie skąd taki sluz.. Nie podejrzewa owulacji bo nic nie widzi.. Pierwszy raz mam sytuacje ze mam tak szybko śluz i na drugi dzień lekarz nie widzi nic... Do tego cienkie endo mam.
Przepraszam, że piszę w haosie, ale zupełnie nie wiem o co chodzi z moim cyklem, 🤷♀️😳 -
Ja wczoraj 7 dnien przy cyklach 26 dniowych. Test owu negatywny ale jakby taki cień się zrobil. Na wieczór bol jajnika jednego. Az mi się przykro zrobilo, że może kolejny miesiąc w plecy. Ale dzis jakby lepsza kreska na teście.... może jeszcze jest szansa ...
-
Lili❤️ wrote:Cześć Dziewczyny. Piszę z zapytaniem. Cykle co 36 dni, owulacja 20-23 dc. Czy miała któraś z was sluz bardzo rozciągliwy przypominający owulacje szybciej niż powinna mieć przy długich cyklach? Przez ok 5 dni czyli od 9-14dc mam sluz niczym przypominał wczoraj białko kurzego jaja. Właśnie byłam na wizycie i mówię lekarzowi ze mam dużo sluzu.. A on mówi ze nie widzi sluzu.. I on nie wie skąd taki sluz.. Nie podejrzewa owulacji bo nic nie widzi.. Pierwszy raz mam sytuacje ze mam tak szybko śluz i na drugi dzień lekarz nie widzi nic... Do tego cienkie endo mam.
Przepraszam, że piszę w haosie, ale zupełnie nie wiem o co chodzi z moim cyklem, 🤷♀️😳
Niestety z cyklami jest różnie... czasami nie wiadomo co na nie wpływa-dieta, leki, choroba, nastrój. Dlatego zaleca się współżycie regularne np. Co dwa/trzy dni i tylko wzmożone w okreslonym tj przewidywanym czasie. Ja już sama zaczęłam wariować od tych testów... jak nie ciążowe to owu.... -
Marchewka wrote:Niestety z cyklami jest różnie... czasami nie wiadomo co na nie wpływa-dieta, leki, choroba, nastrój. Dlatego zaleca się współżycie regularne np. Co dwa/trzy dni i tylko wzmożone w okreslonym tj przewidywanym czasie. Ja już sama zaczęłam wariować od tych testów... jak nie ciążowe to owu....
Pozostaje cierpliwie nam czekać co los przyniesie. -