X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja a hormony?
Odpowiedz

Owulacja a hormony?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pisze tu bo tam gdzie pisałam odp nie dostałam.. 3 dni temu byłam u lekarza w 15 dniu cyklu z wynikami z 12 dc. Lekarz stwierdził że są trochę rozchwiane. A na monitorze stwierdził że jest ślad po owulacji ale nie wie czy z tego miesiąca czy z poprzedniego... dziwne ? Moje wyniki są z 12 dc bo chciałam sprawdzić czy jest lub będzie owulacja . A od lekarza się nic nie dowiedziałam...
    Lh 61,9 mlu/ml (ovu - 14-95,6)
    Fsh 12.4 mIU/ml (ovu-4,7-21,5)
    Esradiol 302 pg/ml (ovu 86-498)

(Prolaktyna 19.7ng/ml , Tsh 1.2, T4 0.8 )

Do tego z 22 dc z poprzedniego cyklu progesteron 10.6 ng/ml. Co o tym sądzicie była prawdziwa owulacja ? Badania hormonów mniej więcej około owulacji są ok? Na początku następnego cyklu będę robić te same hormony. (3,4 dc).

• Blysk_kotka Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według norm które podałaś , wyniki sa w ok . LH jest podwyższone ale w czasie owulki to prawidłowość. Niestety nie potrafie na podstawie tych wyników stwierdzic czy była owulka, i nie rozumiem stwierdzenia lekarza że nie wie czy ślad po owulacji jest z tego czy poprzedniego miesiaca. Według mnie śladem po owulacji jest ciałko żółte , które do miesiączki zanika, więc jeśli lekarz teraz je widział to z owulki tego cyklu. Najlepszą formą sprawdzania owulacji jest monitoring , tylko Twój lekarz chyba nie do końca łapie temat, może dlatego że zrobiłaś je jednorazowo a nie obserwowałaś wzrostu pęchęrzyka i jego ewentualne pęknięcie. Chyba niewiele Ci pomogłam ale starałam sie ;) powodzenia , jeśli rzeczywiscie owulka juz była i serduszkowaliście to kto wie :) może będzie fasolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2013, 10:58

"Gdy idzie o zachodzenie w ciąże , jajeczka kobiety są jak jajka na miekko, nigdy nie wiesz kiedy będą w sam raz"
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ