X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja a przeziebienie
Odpowiedz

Owulacja a przeziebienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny okrez jesienno- zimowy wielkimi krokami sie zbliza a nie moge znalesc nigdzie podobnego wątku :) mam pytanie moze któras z was bd widziala :) od paru dni jestem przeziębiona, katar, kaszel standard 11dc jednak zażyłam gripex noc na wieczor bo czułam ze rano bym nie wstała czy jedna tabelka teoretycznie 2-3 dni przed wystąpieniem ovu ma znaczenie czy to prawda że moze sie ona przesunąć lub nie pojawic w tym miesiącu ??

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bzdury, tyle razy ile bylam chora a bywalam czesto, faszerowalam sie lekami bo przeciez praca i zawsze wszystko jak w zegarku. Wiem, ze jednej kolezance przesuwa sie okres jak jest chora, ale o kilka dni max, co nie znaczy ze nie ma owulacji. 1 tabletka to pikus.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 24 września 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc choroba - przeziębienie, gorączka, ból gardła nie ma żadnego wpływu na owulację? Może ją przesunąć czy powinno być wszystko normalnie?

3i499vvjq8tpbt16.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak leki przeciw przeziębieniu ale jak miałam antybiotyk to świrował ni cykl. Sama choroba moze przesunąć owu o kilka dni i wydłużyć przez to cykl

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Anecia666 Koleżanka

Wysłany: 26 września 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja przesuwa się, albo skraca proporcjonalnie do każdej zmiany która zachodzi w organizmie, więc jak jesteś chora to też nie musi być wtedy kiedy wyliczyłaś.

2016:
    Starania naturalne.
    Badanie nasienia męża - Azospermia ;/
    Działamy.
    2017
    Przygotowanie do ivf w Invimedzie
    2022 Wracamy do gry!
  • JagnaaJankowskaa Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy od organizmu. Niektorych nie rusza, innym zaburza. Z autopsji powiem, ze najmniejsze przeziebienie przesuwa mi owulacje, a choroba do niej nie dopuszcza i mam cykl bezowulacyjny. Staram sie nie przyjmowac lekow ktore jako substancje czynną maja ibuprofen bo ponoc zle wplywa na owulacje, lepiej paracetamol.

Problem męski: Oligoasthenozoospermia wrzesien2018.

Oligoasthenoteratospermia grudzień2018
  • Ika83 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Jagna. Ja w tym cyklu bylam mocno przeziębiona. Brałam vicks max, a do tego przed owulacja w jeden dzień 2 apapy i 1 kotanol. Rezultat? Cykl bezowulacyjny. Przynajmniej takie mam podejrzenia,że to od tego.

mkwia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...ja właśnie choruję od 3dni ale praktycznie bez leków,tylko ibuprofen na gorączke. Wczoraj jeszcze żadnych oznak dni płodnych czy ewentualnej owulki a dzisiaj bach,normalnie szczyt i pełna gotowość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 11:01

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ