X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja bez ciałka żółtego?
Odpowiedz

Owulacja bez ciałka żółtego?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annova Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annova wrote:
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.
    Czemu w takim wypadku miałoby nie być owulacji? Lekarka tak powiedziała, czy Ty podejrzewasz że jej nie było? Na jakiej podstawie? Wszystko co wymieniłaś znaczy że ovu się odbyła. Ciałko żółte nie musi być widoczne, a może też go lekarz nie dostrzec.

Baby #1 Wrzesień 2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ