X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja bez ciałka żółtego?
Odpowiedz

Owulacja bez ciałka żółtego?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annova Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annova wrote:
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.
    Czemu w takim wypadku miałoby nie być owulacji? Lekarka tak powiedziała, czy Ty podejrzewasz że jej nie było? Na jakiej podstawie? Wszystko co wymieniłaś znaczy że ovu się odbyła. Ciałko żółte nie musi być widoczne, a może też go lekarz nie dostrzec.

Baby #1 Wrzesień 2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ