X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja bez ciałka żółtego?
Odpowiedz

Owulacja bez ciałka żółtego?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annova Nowa

Wysłany: 4 stycznia 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annova wrote:
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.
    Czemu w takim wypadku miałoby nie być owulacji? Lekarka tak powiedziała, czy Ty podejrzewasz że jej nie było? Na jakiej podstawie? Wszystko co wymieniłaś znaczy że ovu się odbyła. Ciałko żółte nie musi być widoczne, a może też go lekarz nie dostrzec.

Baby #1 Wrzesień 2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ