X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja bez ciałka żółtego?
Odpowiedz

Owulacja bez ciałka żółtego?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • annova Nowa

Wysłany: 4 stycznia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annova wrote:
    To moj drugi monitorowany cykl, aczkolwiek tu przez swieta bylo ciezko wiec poszlam dopiero w 15dc i czy jeśli w 15dc nie widać pecherzykow na jajnikach, ani ciałka żółtego, a jest płyn w zatoce, byl ból owulacyjny i byl ewidentny płodny śluz to oznacza, że nie było owulacji? Byłam tylko na szybkim USG, a moje lekarka z miasta oddalonego kawał drogi kazała mi włączyć leki po owulacji. Zastanawiam się czy odpuścić leki w takim razie. Z owulacja nie miałam problemów, z zajściem w ciążę też, ale C1 i C3 straty, a C2 bezproblemowa.
    Czemu w takim wypadku miałoby nie być owulacji? Lekarka tak powiedziała, czy Ty podejrzewasz że jej nie było? Na jakiej podstawie? Wszystko co wymieniłaś znaczy że ovu się odbyła. Ciałko żółte nie musi być widoczne, a może też go lekarz nie dostrzec.

Baby #1 Wrzesień 2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ