X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja, ginekolog miał rację?
Odpowiedz

Owulacja, ginekolog miał rację?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • heroiinoname Nowa

Wysłany: 24 sierpnia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, jestem tutaj nowa. Starania z mężem zaczęliśmy od tamtego miesiąca, w ciemno. Od dni płodnych przez tydzień. Kwas foliowy i suple biorę od końca kwietnia. W czwartek byłam u ginekologa z badaniami, ogólnie żeby spojrzał czy wszystko ok. Wyniki książkowe, tsh 1.1. Na USG wypatrzył 6/7 pęcherzyków, dominujący 18mm. To był mój 9dc. Wspomniał że owulacja z piątku na sobotę. Że można się starać. Z tym że… zabraliśmy się wczoraj do roboty, a ja sucha. Po prostu, nie mam żadnych objawów! Nie daliśmy rady, gra wstępną godzinę żebym chociaż trochę była rozgrzana. Bolało, mąż się wkurzył, że nie będzie mnie męczył i siebie. Przełożyliśmy na dzisiaj. W kalendarzyku dziś się zaczynają płodne. A owulacja to środa! Bardziej wiarygodne jest USG, to pewne ale jakoś fizycznie wczoraj niemożliwe. Czy coś jest nie tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 07:55

• Justyna90 Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zawsze mamy dużo śluzu, czasami ten śluz jest ale bliżej szyjki. Może spróbujcie z jakimś lubrykantem?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ