Owulacja opóźniona
-
Cześć. Jestem tu nowa. Mam pytanie.
Jestem aktualnie w ciąży, ale chciałam się was zapytać bo totalnie nie jestem w tym temacie obeznana. Moje cykle są różne od 25 do 30 ale średnio 28 dniowe. Nigdy nie monitorowałam w żaden sposób owulacji. Ostatnia miesiaczke miałam 12.01, według „kalendarza” owulacja była 15dc natomiast według mojej obserwacji wystąpiła między 18-20 dc chciałam zapytać czy jest to możliwe żebym miała owulację tak późno..
tak wiem jestem w ciąży więc pewnie miałam ale ja chce dowiedzieć się czy owulacja mogła wystąpić tak późno…
Wspomnę że od połowy stycznia zaczęłam suplementowac mace i ashwagandhe miałam trochę stresu na początku stycznia również.
Moja sytuacja wygląda w skrócie tak. Seks przez 3 lata ze staraniem o dziecko. 9.01.2024 robiliśmy badanie nasienia wyszło średnio, 30.01 wizyta u urologa-USG dobre nic nie wykazało, lekarz mówi że z takimi wynikami może być ciężko ale nie niemożliwie, żeby była ciąża.
29.01 i 01.02 stosunek. 12.02 robię testy, beta… szok.
Ja wiem że jestem w ciąży mam się cieszyć, cieszę ale potrzebuje jakiegoś wytłumaczenia jak to możliwe… on nawet nie zaczął brać leków od lekarza… brał od początku stycznia tylko suple.. nie mogły zadziałać… potrzebuje z kimś o tym porozmawiać…
Z góry wam dziękuję ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 09:06
-