X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja opóźniona
Odpowiedz

Owulacja opóźniona

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Okeńka Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem tu nowa. Mam pytanie.
    Jestem aktualnie w ciąży, ale chciałam się was zapytać bo totalnie nie jestem w tym temacie obeznana. Moje cykle są różne od 25 do 30 ale średnio 28 dniowe. Nigdy nie monitorowałam w żaden sposób owulacji. Ostatnia miesiaczke miałam 12.01, według „kalendarza” owulacja była 15dc natomiast według mojej obserwacji wystąpiła między 18-20 dc chciałam zapytać czy jest to możliwe żebym miała owulację tak późno..
    tak wiem jestem w ciąży więc pewnie miałam ale ja chce dowiedzieć się czy owulacja mogła wystąpić tak późno…
    Wspomnę że od połowy stycznia zaczęłam suplementowac mace i ashwagandhe miałam trochę stresu na początku stycznia również.

Moja sytuacja wygląda w skrócie tak. Seks przez 3 lata ze staraniem o dziecko. 9.01.2024 robiliśmy badanie nasienia wyszło średnio, 30.01 wizyta u urologa-USG dobre nic nie wykazało, lekarz mówi że z takimi wynikami może być ciężko ale nie niemożliwie, żeby była ciąża.
    29.01 i 01.02 stosunek. 12.02 robię testy, beta… szok.
    Ja wiem że jestem w ciąży mam się cieszyć, cieszę ale potrzebuje jakiegoś wytłumaczenia jak to możliwe… on nawet nie zaczął brać leków od lekarza… brał od początku stycznia tylko suple.. nie mogły zadziałać… potrzebuje z kimś o tym porozmawiać…
    Z góry wam dziękuję ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 09:06

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogła się przesunąć i być póżniej , sama miałam w 20dc

• Okeńka Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli może się tak zdarzyć mimo regularnych cykli?
    Chyba że ta maca też miała wpływ bo ona działa na hormony

• Okeńka Znajoma

Wysłany: 26 lutego, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres według kalendarza miał być 9.02
    10.02 test był negatywny, 13.02 testy były różne
    14.02 poszłam na betę 72 wynosiła a 15.02 wynosiła 121

• Komanuss Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogło tak być ze w dniu miesiaczki jeszcze test nie wyszedl pozytywny

• Okeńka Znajoma

Wysłany: 27 lutego, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie niby w drugim dniu spodziewanej miesiączki był negatywny dopiero w piątym pojawiały się kreski

• BasiaJa33 Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś zerknie na mój wykres

0fed40b0cb740146b4903fb20231bf2d.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ