X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja przez kilka dni?
Odpowiedz

Owulacja przez kilka dni?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Proszę pomóżcie mi dziewczyny określić kiedy miałam owulację... wspomnę tylko, że śluz płodny miałam w pierwszy dzień robienia testu...
    36ff48234881969em.jpg

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywny test owu nie wskazuje na wystąpienie owulacji tylko na to że Twój organizm się do tej pwulacji przygotowuje; )

vanessa lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Mar.

Pozytywny test owulacyjny informuje, że owulacja odbędzie się tego dnia lub do 36h (nawet!). Warto porównywać parę czynników płodności: temperatura, wysokość i twardość szyjki, śluz. A dopiero potem testy. Moja gin (mimo że sama takie testy robię) mówi, że bez sensu jest je robić, bo fakt, że wychodzą pozytywne nie oznacza, że owulka będzie na 100%, tylko że organizm dopiero się przygotowuje do niej.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ