X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację owulacja skok temperatury po
Odpowiedz

owulacja skok temperatury po

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czy ktoś mógłby zerknąć na mój wykres, bo ja z niego już nic nie rozumiem, śluz płodny miałam 10 i 11 testy owulacyjne wychodziły wtedy pozytywne, ale nie było mocnego skoku temperatury, za to 13 miałam spadek i dziś duży wzrost temperatury, ale wczoraj test negatywny...gubię sie w tym wszystkim i zastanawiam o co chodzi? Czy źle mierzyłam wcześniej temperaturę? Czy może być tak, ze skok jest 3 dni po owulacji? Z góry dzięki za odpowiedź.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok temperatury może wystąpić kilka dni ( nawet ok 3-4 dni) po jak i przed owulacją :) To, że w danym dniu jest skok nie znaczy, że w tym właśnie dniu jest owulacja :) Także wszystko w porządku :)

Anna255 lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 serdeczne dzięki za odpowiedź zawsze mi się wydawało, że wtedy jak jest skok to jest owulacja. Nie miałam jeszcze monitoringu cyklu,a temperaturę zaczęłam (po przerwie) mierzyć dopiero w tym cyklu nowym termometrem i myślałam że może coś mnie oszukuje. Jeszcze raz dzięki - uspokoiłaś mnie:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby bardzo fajnie gdyby była wtedy co skok :) Ale niestety nie jest to takie proste i trochę sprawę utrudnia ;)

zem3wn15az3szllg.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazwyczaj macie skok po owu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ