Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację owulacja skok temperatury po
Odpowiedz

owulacja skok temperatury po

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie czy ktoś mógłby zerknąć na mój wykres, bo ja z niego już nic nie rozumiem, śluz płodny miałam 10 i 11 testy owulacyjne wychodziły wtedy pozytywne, ale nie było mocnego skoku temperatury, za to 13 miałam spadek i dziś duży wzrost temperatury, ale wczoraj test negatywny...gubię sie w tym wszystkim i zastanawiam o co chodzi? Czy źle mierzyłam wcześniej temperaturę? Czy może być tak, ze skok jest 3 dni po owulacji? Z góry dzięki za odpowiedź.

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skok temperatury może wystąpić kilka dni ( nawet ok 3-4 dni) po jak i przed owulacją :) To, że w danym dniu jest skok nie znaczy, że w tym właśnie dniu jest owulacja :) Także wszystko w porządku :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka05 serdeczne dzięki za odpowiedź zawsze mi się wydawało, że wtedy jak jest skok to jest owulacja. Nie miałam jeszcze monitoringu cyklu,a temperaturę zaczęłam (po przerwie) mierzyć dopiero w tym cyklu nowym termometrem i myślałam że może coś mnie oszukuje. Jeszcze raz dzięki - uspokoiłaś mnie:)

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłoby bardzo fajnie gdyby była wtedy co skok :) Ale niestety nie jest to takie proste i trochę sprawę utrudnia ;)

zem3wn15az3szllg.png
  • mar Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazwyczaj macie skok po owu?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ