Owulacja w 35dc pomocy!
-
Dziewczyny z końcem mają odstawiłam tabletki antykoncepcyjne które brałam wiele lat. Obecnie staram się z mezem o dziecko. Po odstawieniu tabletek pp kilku dniach dostałam miesiączkę a kolejna dopiero po 40 dniach. Ginekologia mówi ze kilka miesięcy będzie się wszystko normowalo. W tym miesiącu owulacja miała miejsce w 35 dc o od 6 dni temperatura rośnie. Wiem ze ciążę potwierdza dopiero ol 16 dzień wyzszych temp. Ale nie do tego zmierzam, moje pytanie brzmi czy można zajść w ciążę mając owulacje w 35 dc czy raczej nic z tego nie będzie i mam czekać na okresEdzia
-
Ja mam długie cykle i gin mówi, że późna owulacja w niczym nie przeszkadza. Widziałam dużo ciążowych wykresów z późną owulacją, chociaż niektórzy twierdzą, że jajo jest gorszej jakości....3 cs o I myszkę
PCOS
Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
Lh 9,74 norma 1,8-11,78
Estradiol 35 norma 21-251
Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
Testosteron robiłam rok temu- w normie -
nick nieaktualny
-
Przy pierwszej córce śledziłam pilnie wykresy i zaszłam w ciążę przy owulacji w 28 dniu cyklu. Podobno było to niemożliwe, ale jednak Problem był taki, że miałam błędnie wyliczony dzień porodu na podstawie ostaatniej miesiączki i nikt NIKT nie chciał mnie słuchać, że nie trzeba wywoływać porodu
-
Wydaje mi się, że późna owulacja ogranicza szanse na ciąże o tyle, że trzeba dłużej na nią czekać, przez to w skali roku możliwości na zajście w ciążę jest mniej niż przy normalnych cyklach. Przy cyklu 45-dniowym wychodzi 8 owulacji w roku, przy 28-dniowym tych owulacji jest już 13, więc różnica dość spora.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Późna owulacja w niczym nie przeszkadza,no oprócz tego że dłużej się czeka.
Jestem żywym dowodem że późna owulacja to żadna gorsza jakość komórki itp.pierwsza ciąża była z 78dniowego cyklu (poroniłam) druga ciąża z 46 dniowego (syn) 3 ciąża z 54 dniowego (córka). -