X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Owulacja w 35dc pomocy!
Odpowiedz

Owulacja w 35dc pomocy!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Edzka Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z końcem mają odstawiłam tabletki antykoncepcyjne które brałam wiele lat. Obecnie staram się z mezem o dziecko. Po odstawieniu tabletek pp kilku dniach dostałam miesiączkę a kolejna dopiero po 40 dniach. Ginekologia mówi ze kilka miesięcy będzie się wszystko normowalo. W tym miesiącu owulacja miała miejsce w 35 dc o od 6 dni temperatura rośnie. Wiem ze ciążę potwierdza dopiero ol 16 dzień wyzszych temp. Ale nie do tego zmierzam, moje pytanie brzmi czy można zajść w ciążę mając owulacje w 35 dc czy raczej nic z tego nie będzie i mam czekać na okres

Edzia
  • wusia Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długie cykle i gin mówi, że późna owulacja w niczym nie przeszkadza. Widziałam dużo ciążowych wykresów z późną owulacją, chociaż niektórzy twierdzą, że jajo jest gorszej jakości....

3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
  • Edzka Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedz. Czyli jest nadzieja, chociaż miesiąc po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych branych przez tyle lat to byłby cud:)

Edzia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie owulacja była 43dc i noszę malucha w brzuchu :).

• Edzka Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudownie, gratuluję. Tez bym chciała. Puki co jestem 7 dzień po owu i czuje dziwne pobolewanie jajnika

Edzia
  • Osjanka Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej córce śledziłam pilnie wykresy i zaszłam w ciążę przy owulacji w 28 dniu cyklu. Podobno było to niemożliwe, ale jednak ;-) Problem był taki, że miałam błędnie wyliczony dzień porodu na podstawie ostaatniej miesiączki i nikt NIKT nie chciał mnie słuchać, że nie trzeba wywoływać porodu :-/

• m_d_f Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że późna owulacja ogranicza szanse na ciąże o tyle, że trzeba dłużej na nią czekać, przez to w skali roku możliwości na zajście w ciążę jest mniej niż przy normalnych cyklach. Przy cyklu 45-dniowym wychodzi 8 owulacji w roku, przy 28-dniowym tych owulacji jest już 13, więc różnica dość spora.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Lilia1987 Debiutantka

Wysłany: 10 listopada 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późna owulacja w niczym nie przeszkadza,no oprócz tego że dłużej się czeka.
    Jestem żywym dowodem że późna owulacja to żadna gorsza jakość komórki itp.pierwsza ciąża była z 78dniowego cyklu (poroniłam) druga ciąża z 46 dniowego (syn) 3 ciąża z 54 dniowego (córka).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ