X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

owulka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agatka27 Nowa

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy następuje owulacja?nie mam bólu jajników

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie takie proste:) Musiałabyś chodzić na monitoring żeby mieć 100% pewność kiedy ją masz. A jak długie masz cykle? Z reguły jest to ok 12-14 dni przed miesiączką. Więc jak masz regularne cykle możesz sobie policzyć orientacyjnie. Trzeba pamiętać jednak, że każdy sykl jest nieco inny, dużo rzeczy na to wpływa. Możesz się wspomagać testami owulacyjnym, ja tak robię, bo u mnie bywa 15dc, a nawet i 19dc. Można też obserwować śluz płodny - zwiastuje nadejście owulki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mi ktos by mogl podopowiedziec, czy u mnie owulka mogla juz wystapic`?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ