X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pęcherzyk dominujący 25mm i brak owulacji
Odpowiedz

Pęcherzyk dominujący 25mm i brak owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam doświadczone koleżanki. Zastanawiam się czy jest jeszcze szansa na owulację w tym cyklu. 14dc mój pęcherzyk miał 25 mm dzisiaj jest 19dc i skoku temp jeszcze nie było(wizyta u lekarza w innej sprawie).Czytałam że 25mm to jest już duży pęcherzyk a jeszcze przez te 5dni to pewnie sporo się powiększył. Czy jest szansa ze on jeszcze pęknie czy będzie za duży ? Z obserwowanych 4 ostatnich cykli skok był pomiędzy 21-23dc. Śluzu płodnego na tą chwile brak. Pozdrawiam

Lancer
  • Beatris1987 Koleżanka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam podobny problem. Dziś 12 dzień cyklu, na monitoringu jajeczko 27 mm. Śluz płodny, testy ovu pozytywne, ale nie pęka. :/ też się zastanawiam czy jest jeszcze szansa na owulację. Jutro znów mam przyjść na monitoring.

Asia
  • Lancer Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatris1987 wrote:
    No właśnie mam podobny problem. Dziś 12 dzień cyklu, na monitoringu jajeczko 27 mm. Śluz płodny, testy ovu pozytywne, ale nie pęka. :/ też się zastanawiam czy jest jeszcze szansa na owulację. Jutro znów mam przyjść na monitoring.
    I jak ?? Była owulacja ?

Lancer
  • Beatris1987 Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lancer wrote:
    I jak ?? Była owulacja ?

Tak była :-) jajo pękło następnego dnia i wtedy też serduszkowaliśmy. Potwierdzone przez lekarza. Teraz odliczam dni i czekam na cud.

Asia
  • wusia Koleżanka

Wysłany: 3 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatris1987 wrote:
    Tak była :-) jajo pękło następnego dnia i wtedy też serduszkowaliśmy. Potwierdzone przez lekarza. Teraz odliczam dni i czekam na cud.
    i jak efekty starań ?

3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
  • Beatris1987 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatris1987 wrote:

Narazie z marnym skutkiem niestety. :-( a jak u Ciebie?

Asia
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ