Pęcherzyk w 23 dniu cyklu
-
Witajcie Kochane.
Moje cykle mają 30-31 dni.
W 17-18 dc miałam bóle w Lewym jajniku i testy owu pokazywały wynik dodatni.
Dzisiaj byłam u Lekarza w 23 dc i powiedziała że pęcherzyk ma 21 mm i wygląda to na owulacje. Jak myślicie o co w tym wszystkim chodzi? Dziękuję i pozdrawiam😘 -
Kamyczek1826 wrote:Nativip my też niedawno zaczęliśmy się starać o Bobaska i dla mnie to też jest czarna magia. Wszystkie znaki wskazywały na owulacje 18 dnia a tu niespodzianka. I do tego testy negatywne.
I bądź tu mądry człowieku 😂
Od kiedy się staracie? U nas 3 cykl takich konkretnych starań zobaczymy czy owocny, robiłam testy owulacyjne ale jak widać nie ma co im wierzyć 🤗
Wspomagacie się jakimiś suplementami?
Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Kamyczek1826 wrote:Drugi cykl. Bierzemy tylko Fertistim dla kobiet i mężczyzn 😉
Z tymi testami to myślę że są wiarygodne tylko pytanie dlaczego u mnie pęcherzyk w 23 dniu był taki malutki?
A Wy jakie suplementy bierzecie?
Z tego co się orientuję to pęcherzyk pęka przy wielkości 20 mm max 25 mm czyli owulacja za
,, rogiem,, trzeba działać.
Ja biorę pregna start a mąż tylko cynk.
Zoskoczylas mnie tym że testy były pozytywne czyli stężenie wykryte w 18 dc teoretycznie za max 36 h powinna być owulacja więc 20 dc a tu 23dc a pęcherzyk jest.
U mnie 19 dc owulka według testów była 16 dc więc chyba będziemy dzialac dalej.Ona 36 lat
Badania ok
Fertistim, Folian, kwas omega 3-6-9
On 36 lat
cukrzyca
w trakcie badan
milionowy cs....... -
Dziewczyny, podstawowa zasada testów owulacyjnych - one przewidują owulacje, ale jej nie potwierdzają! Wystarczy stres, antybiotyk, przeziębienie i owulacja sie przesuwa. TYLKO monitoring daje 100% pewnosci.
Także.. Testy owszem, uzywajcie, ale z rozsądkiem, bo nie tylko poziom LH jest wyznacznikiem. Trzeba wziąć pod uwagę więcej czynników.
EDIT: równie dobrze może zdarzyć się też cykl bezowulacyjny. Wtedy test pokaże piękne kreski, ale pęcherzyk nie peknie i zmieni się na chwilę w torbiel.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 00:36
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
MrsBean wrote:Hej. A jaki masz teraz śluz? 🤔
Pani Ginekolog powiedziała mi że teraz musimy zobaczyć za ile wystąpi okres- czy 14 dni od mojej wyliczonej daty owulacji czy od Jej wczorajszej .
Jak myślicie- jeżeli ja miałam rację to dlaczego w 23 dniu cyklu pęcherzyk miał dopiero 21 mm?MrsBean lubi tę wiadomość
-