X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO
Odpowiedz

PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie byłam dzisiaj na USG (12 dzień cyklu) i takie oto nowiny:
    - prawy jajnik wymiary 27 x 16 mm 1 pęcherzyk antralny
    - lewy jajnik wym 40 x 24 mm z dwoma pęcherzykami wiodącymi sr. 19 mm i 17 mm ( 3 pęcherzyki antralne)

Już wiem że taka mala ilość pęcherzyków antralnych świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej.
    W zeszłym roku poziom AMH wyszedł mi 0.06. Az niedowierzam, że to może byc taka niska rezerwa jajnikowa i dzisiaj (pewnie złudnie) powtórzyłam to badanie.

MOJE PYTANIE:

1. czy znane są wam przypadki, że przy tak niewielkiej rezerwie jajnikowej ( i niewielkiej ilości pęcherzyków antralnych) komuś udało się wystymulować komórki i pomyślnie zakończyć procedurę InVITRO ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ