X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO
Odpowiedz

PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie byłam dzisiaj na USG (12 dzień cyklu) i takie oto nowiny:
    - prawy jajnik wymiary 27 x 16 mm 1 pęcherzyk antralny
    - lewy jajnik wym 40 x 24 mm z dwoma pęcherzykami wiodącymi sr. 19 mm i 17 mm ( 3 pęcherzyki antralne)

Już wiem że taka mala ilość pęcherzyków antralnych świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej.
    W zeszłym roku poziom AMH wyszedł mi 0.06. Az niedowierzam, że to może byc taka niska rezerwa jajnikowa i dzisiaj (pewnie złudnie) powtórzyłam to badanie.

MOJE PYTANIE:

1. czy znane są wam przypadki, że przy tak niewielkiej rezerwie jajnikowej ( i niewielkiej ilości pęcherzyków antralnych) komuś udało się wystymulować komórki i pomyślnie zakończyć procedurę InVITRO ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ