X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO
Odpowiedz

PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie byłam dzisiaj na USG (12 dzień cyklu) i takie oto nowiny:
    - prawy jajnik wymiary 27 x 16 mm 1 pęcherzyk antralny
    - lewy jajnik wym 40 x 24 mm z dwoma pęcherzykami wiodącymi sr. 19 mm i 17 mm ( 3 pęcherzyki antralne)

Już wiem że taka mala ilość pęcherzyków antralnych świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej.
    W zeszłym roku poziom AMH wyszedł mi 0.06. Az niedowierzam, że to może byc taka niska rezerwa jajnikowa i dzisiaj (pewnie złudnie) powtórzyłam to badanie.

MOJE PYTANIE:

1. czy znane są wam przypadki, że przy tak niewielkiej rezerwie jajnikowej ( i niewielkiej ilości pęcherzyków antralnych) komuś udało się wystymulować komórki i pomyślnie zakończyć procedurę InVITRO ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ