X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO
Odpowiedz

PECHERZYKI ANTRALNE - ich ilość i procedura INVITRO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • vintoyra Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie byłam dzisiaj na USG (12 dzień cyklu) i takie oto nowiny:
    - prawy jajnik wymiary 27 x 16 mm 1 pęcherzyk antralny
    - lewy jajnik wym 40 x 24 mm z dwoma pęcherzykami wiodącymi sr. 19 mm i 17 mm ( 3 pęcherzyki antralne)

Już wiem że taka mala ilość pęcherzyków antralnych świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej.
    W zeszłym roku poziom AMH wyszedł mi 0.06. Az niedowierzam, że to może byc taka niska rezerwa jajnikowa i dzisiaj (pewnie złudnie) powtórzyłam to badanie.

MOJE PYTANIE:

1. czy znane są wam przypadki, że przy tak niewielkiej rezerwie jajnikowej ( i niewielkiej ilości pęcherzyków antralnych) komuś udało się wystymulować komórki i pomyślnie zakończyć procedurę InVITRO ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ