X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pik LH - czy to możliwe, że go przeoczyłam?
Odpowiedz

Pik LH - czy to możliwe, że go przeoczyłam?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może ktoś bardziej doświadczony pomoże:

(zdjęcie testów pod linkiem na dole)

Od 13 dc do 21 dc robiłam testy owu i żaden nie wyszedł pozytywnie, gdzie zawsze w okolicach 20 wychodziły +. Czy to możliwe, ze między 19 a 20 dc był pik, który przeoczyłam? 19 dc robiłam test około 15:00 a 20 dc około 16:00, może być tak, ze w ciągu tych 24 h był pik, stad wyniki negatywne? Wydaje mi się, ze te dwa testy są najbardziej „pozytywne”.
    Dodatkowo jak zerknięcie na moi wykres był skok tempki, a wczoraj w nocy (20dc) naprawdę bardzo mocno bolał mnie lewy jajnik.

Co myślicie?

https://zapodaj.net/ced48e96377ca.jpg.html

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden test nie jest nawet pozytywny, a co dopiero mówić o pik. Za rzadko testujesz. W okolicy owulacji trzeba testować co najmniej 3x dziennie, nie z porannego moczu. Przy testowaniu 1x dziennie można przeoczyć pozytyw. Być może jesteś jeszcze przed owulacją, ale i tak warto testować częściej.

Vanilliowaczekolada, Marta100 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ