SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pik LH - czy to możliwe, że go przeoczyłam?
Odpowiedz

Pik LH - czy to możliwe, że go przeoczyłam?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vanilliowaczekolada Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, może ktoś bardziej doświadczony pomoże:

(zdjęcie testów pod linkiem na dole)

Od 13 dc do 21 dc robiłam testy owu i żaden nie wyszedł pozytywnie, gdzie zawsze w okolicach 20 wychodziły +. Czy to możliwe, ze między 19 a 20 dc był pik, który przeoczyłam? 19 dc robiłam test około 15:00 a 20 dc około 16:00, może być tak, ze w ciągu tych 24 h był pik, stad wyniki negatywne? Wydaje mi się, ze te dwa testy są najbardziej „pozytywne”.
    Dodatkowo jak zerknięcie na moi wykres był skok tempki, a wczoraj w nocy (20dc) naprawdę bardzo mocno bolał mnie lewy jajnik.

Co myślicie?

https://zapodaj.net/ced48e96377ca.jpg.html

19.02 ⏸
    21.02 BetaHCG 63,2 💚
    23.02 BetaHCG 223 💚💚
    7+5 8,5 mm i bijące serduszko ❤️
    11+6 badania genetyczne ✅ chyba chłopiec 💙
    14+6 kilkanaście centymetrów zdrowego chłopaka! 💙
    18+6 Ok. 274 g 💙
    06.07 badania połówkowe ✊🏻

Planowany termin: 03.11.2022 💚
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2022, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden test nie jest nawet pozytywny, a co dopiero mówić o pik. Za rzadko testujesz. W okolicy owulacji trzeba testować co najmniej 3x dziennie, nie z porannego moczu. Przy testowaniu 1x dziennie można przeoczyć pozytyw. Być może jesteś jeszcze przed owulacją, ale i tak warto testować częściej.

Vanilliowaczekolada, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ