X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Plamienia - non stop
Odpowiedz

Plamienia - non stop

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Założyłam ten wątek, bo nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na to co mnie nurtuje. Fakt faktem od kilku cyki (3-4?) zauważyłam, że mam plamienia przed i po okresie. Wcześniej też to się zdarzała, ale trwało np 1 dzień i było zapowiedzią okresu. Od tych kilku cykli plamienia trwają dłużej. A ten cykl to już w ogóle jakiś horror. Plamienia dostałam 25dc -trwały do 30 dnia, kiedy dostałam okres. Trwał mniej więcej 5 dni. Od zakończenia miesiączki do teraz (jestem w 12 dc) mam dalej plamienia - muszę mieć wkładkę, zostają ślady na papierze toaletowym... Stresuje się co to może być... 2 miesiące temu lekarz zbagatelizował te moje lekkie plamienia, bo na usg i z badania wszystko było w porządku(nawet została potwierdzona owulacja). W przyszłym cyklu mam mieć inseminację, ale teraz zastanawiam się czy to ma sens, bo może moje hormony są jakieś dziwne... :( Pomóżcie ;)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałaś poziom progesteronu? Plamienia często są oznaką, że jest zbyt niski

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może byc jakiś polip, ja mam podejrzenia więc jestem w temacie. Usg na poczatku cyklu zaraz po okresie. Mi dlugo nic nie wykrywali a tu klops

27a73b5519.png
  • Selina Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, to moze byc polip, miesniak, progesteron albo za wysoka prolaktyna. Zaczelabym od zabdania tych dwoch ostatnich jak wszystko bedzie ok (prog w 7-8dpo a prl w dowolnym dniu cyklu choc wiekszosc lekarzy teraz mowi, ze dowolny dzien dc byle nie w trakcie @), to wtedy mozna spytac gina o histeroskopie a wczesniej o dokładnie usg 3D

👩‍❤️‍👨Ja 37 On 33

Starania od 2016 z przerwami
    4x IUI 2018-2019 Invimed Ktw

3x histeroskopia (2x leczony stan zapalny)
    2x biopsja endometrium - w 12.2021 czysto

Cb 2018 i 2022

Ja: Euthyrox, Bromocorn, Metformax

07.2023 kwalifikacja do ivf
    7.08. kolejna wizyta w klinice
    6.09. ivf start Kraków

Endometrioza + adenomioza

On: morfo.7%, 390mln. - wszystkie badania b.dobre
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! Idę w czwartek do ginekologa, zobaczymy co powie, bo dziś 14 dc a plamienia nadal się utrzymują :( zobaczymy czy w ogóle jest szansa na owulację, a potem 7 dni po owu zrobię badania, tak jak pisałyście. Pozdrawiam :)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• farmaceutka77 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miala polipa i miala obfite @ i plamienia okoloowulacyjne, ale trwaly z 7dni

xnw4krnt7935gj3w.png
  • Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam ciagle plamienia od nadzerki na szyjce.

polecam zrobic tez biopsje endometrium- na NFZ mozna.

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kobietki.Nie wiem czy to odpowiedni dział,u mnie trochę jest inaczej dziś mam 5 dc.i sprawa wygląda tak ,že @zamiast się kończyć bo zazwyczaj mam 6 dni tylko .to dziś znowu jakby od nowa @ sie zaczynała i widzę ,że się rozkręca bardziej .Dodam że jestem jeszcze na clo od 2 dc do jutra i zabardzo to nie wiem co robić...?

• Lucecita Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ moze potrwać 7 dni i nie ma w tym nic niezwykłego. clo bierz normalnie.

Evell lubi tę wiadomość

córka- 2011 <3
    syn- 2019 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ