Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Plamienie a testy
Odpowiedz

Plamienie a testy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 października 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dopiero rozpoczęłam staranie się o ciążę. Mam mały problem.

Otóż, obecnie jest 13 dzień cyklu, od 5 dni mam śluz rozciągliwy, szyjka wysoko, miękka, otwarta. Testy owulacyjne robione codziennie od 5 dni - negatywne. Okej, może nie być owulacji. Ale skąd w takim razie pojawiło się plamienie? 10, 12 i 13 d.c. lekkie, ale jest. Myślałam, że to plamienie owulacyjne, ale testy wyszły negatywne.
    W tym miesiącu nie mierzyłam temperatury. Czy ktoś się z czymś podobnym spotkał?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, i ja miałam podobnie. W 17 i 18 dc. kiedy powinnam teoretycznie mieć owulację mialam lekkie plamienia. Temperatura nie potwierdziła mi owulacji. Czytałam, że plamienie niekoniecznie musi być w dniu ani tuż przed owu, że to tylko spadek estrogenów i że owulacja może wystąpić kilka dni po plamieniach.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ