X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Plamienie owulacyjne dłuuuugie
Odpowiedz

Plamienie owulacyjne dłuuuugie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LunaVo Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu całkiem nowa:) Na razie nie staramy się o dzidziusia, czekamy na ślub w tych covidowych czasach. Ale pytanie mam do plamień owulacyjnych. Mam od zawsze długie cykle ~40dni. Konsultowałam wiele razy, opinie na ten temat są różne, zależy który lekarz, ale trzymam się tego że lepszy swój dłuższy niż sztucznie ustawiony krótszy:)
    To co od kilku lat mnie wykańcza to plamienie, a wręcz lekkie krwawienie które pojawia się ok 14 dc i potrafi trwać nawet tydzień. Po zakończeniu plamienia po ok 2 dniach pojawia się elegancji płodny śluz i po 16 dniach okres.
    Nie udało mi się trafić chyba ma mądrego lekarza, albo mówiono mi że mam leciutko podniesioną PRL, ale nie tak żeby leczyć i że w razie starań się to ogarnie (PRL ok 28-30), albo że to po prostu owulacyjne plamienie, które się przedłuża, bo może mam niską krzepliwość. Ogólnie nic mądrego nie udało się wymyśleć. Robiłam badania hormonalne, różnej maści FSH,LH,estradiol,TSH,testosteron, krzywą cukrową i insulinową, wspomnianą prolaktynę, progesteron (po zaobserwowanej i gina domniemanej owulacji na podstawie obrazu USG) i wszystko wyszło poprawnie. Mam 28 lat, jestem szczupłej budowy ciała i na nic się nie leczę.

Czy któraś z Was ma doświadczenia z plamieniem (przed)owulacyjnym? Czy doświadczałyście, słyszałyście? Wszędzie są informacje o tym że trwa 1-2 dni w momencie owulacji, ale to nie mój przypadek. Opadają mi już ręce...

• Andjeee1234 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś takie plamienia w środku cyklu przez kilka dni, też na początku wiązałam to z owulacją bo terminowo się mniej więcej zgadzało. Po wizycie u gina okazało się że miałam malutkiego polipa i on był przyczyną plamień.

• Lolka kolka Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LunaVo wrote:
    Hej dziewczyny, jestem tu całkiem nowa:) Na razie nie staramy się o dzidziusia, czekamy na ślub w tych covidowych czasach. Ale pytanie mam do plamień owulacyjnych. Mam od zawsze długie cykle ~40dni. Konsultowałam wiele razy, opinie na ten temat są różne, zależy który lekarz, ale trzymam się tego że lepszy swój dłuższy niż sztucznie ustawiony krótszy:)
    To co od kilku lat mnie wykańcza to plamienie, a wręcz lekkie krwawienie które pojawia się ok 14 dc i potrafi trwać nawet tydzień. Po zakończeniu plamienia po ok 2 dniach pojawia się elegancji płodny śluz i po 16 dniach okres.
    Nie udało mi się trafić chyba ma mądrego lekarza, albo mówiono mi że mam leciutko podniesioną PRL, ale nie tak żeby leczyć i że w razie starań się to ogarnie (PRL ok 28-30), albo że to po prostu owulacyjne plamienie, które się przedłuża, bo może mam niską krzepliwość. Ogólnie nic mądrego nie udało się wymyśleć. Robiłam badania hormonalne, różnej maści FSH,LH,estradiol,TSH,testosteron, krzywą cukrową i insulinową, wspomnianą prolaktynę, progesteron (po zaobserwowanej i gina domniemanej owulacji na podstawie obrazu USG) i wszystko wyszło poprawnie. Mam 28 lat, jestem szczupłej budowy ciała i na nic się nie leczę.

Czy któraś z Was ma doświadczenia z plamieniem (przed)owulacyjnym? Czy doświadczałyście, słyszałyście? Wszędzie są informacje o tym że trwa 1-2 dni w momencie owulacji, ale to nie mój przypadek. Opadają mi już ręce...

A stosowalas terapie hormonalna wczesniej, wiem ze dosc dlugie plamienia moga pojawic sie po odstawieniu tabl.antykoncepc.

MartaMi92 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ