plamienie po okresie
-
Mam pytanie: Czy któraś z Was miała kiedyś plamienie 2 dni po tym jak skończył się okres? Ja mam taką sytuację pierwszy raz, trochę mnie to stresuje, do tego kłuje mnie w brzuchu bardzo... co to może oznaczać??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 21:18
all you need is love -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, ja miałam tak samo. Okres 7 dni trwał i przez 3 dni jeszcze miałam brązowe plamienia. Dzisiaj ide do do mojego doktorka to zapytam o co tu chodzi
W poprzednim cyklu mialam torbiel czynnościową i takie plamienia mialam przed okresem i po. Podejrzewam że to jakies zaburzenia. Ale Tobie radze pojsc do gina i zrobic usg, przynajmniej bedziesz spokojniejsza wiedzac co tam sie dzieje.
Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' 

-
A u mnie to różnie bywa. Czasem mam plamienie przedmiesiączkowe dwa dni przez, okres chyba mogę nazwać skąpym, bo tylko dwa dni, a później kolejne dwudniowe plamienie. Ale bywają też takie miesiące, że plamienie nie występuje, więc nie wiem od czego to zależy. Moja Gin.jakoś nie specjalnie przywiązuje wagę gdy jej o tym mówię...
-
Plamienia brązowe (jakby wodniste, ale brunatne) mam ja - ale to wynik najprawdopodobniej:
1. wodniaka (on jak się opróźnia do macicy - a tak podobno może robić - to daje taki efekt plamienia
2. przy cystach - też tak miałam wcześniej (miałam wycięte), ale podobno na tym samym jajniku co wodniak robi się kolejna ... -
Hej ja też zmagam się z brązowymi plamieniami po okresie. Zaczelam brac antybiotyki na zapalenie endomendrium ale nie wiem czy to pomoże. Mam tez jakiegoś dziwnego wodnika/torbiel między jajnikiem a jajowodem✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Ssilvia, Czytałam, że brałaś progesteron, zanim zaszłaś w ciążę — czy plamienia ustąpiły po progesteronie?👩🏻36 🧔🏻♂️42
🍀 Początek starań 09.2024
🤞🏻 Na poważnie od 01.2025
10.2025 💔 4+3
👩🏻 Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Dysplazja tkanki łącznej
Plamienie miedzy/przed miesiączkami. Cykle 25-27 dniowe
Letrox 88 - TSH 1,6 ✅ wT4 - 1,06
Prolaktyna 8,67 ✅
Progesteron 7dpo - 15,6 ng/mL (1,2 - 15,9) ✅
USG ✅ -
Dziewczyny, a ja mam problem.. dzisiaj mój 13 dzień cyklu, a ja dostałam krwawienia, nie plamienia.. krwawienia. Nie mam jak dzisiaj iść do ginekologa, spróbuję jutro się dostać.. pierwszy raz mam taką sytuację i kompletnie nie wiem co o tym myśleć, ból brzucha był lekki ale mega podobny do miesiączkowego. Teraz już nic nie boli ale krew dalej leci.. były zbliżenia po miesiączce ale ciążę wykluczam bo to raczej niemożliwe bo po pierwsze od 10 lat się staramy, i próbowaliśmy już wszystkiego i też się nie udawało, a po drugie za wcześnie na objaw.
Owulacja ? Chyba najprawdopodobniej ale przy tym raczej są plamienia, a to co ja mam to nie plamienie. Nie oczekuję odpowiedzi co mi jest ale może miała któraś dziewczyna podobnie i może co nie co opowiedzieć ? 🙂1 Ivf krótki protokół
•Punkcja 17/12/2020 pobranych 21 jajeczek - 3 zarodki 2 dniowe
•Transfer 8/02/2021 - beta 0
•Transfer 12/03/2021 - beta 0
3 zarodek ❌
•Leki - Lutinus 3x2 (100mg)
2 Ivf krótki protokół
•Punkcja 05/05/2021 pobranych 20 jajeczek - 3 zarodki 3 dniowe i 5 ❄
•Transfer ❄ 28/06/2021 - beta 0
•Leki - lutinus 3x2 (100mg)
•Transfer 22/10/2021 3 dniowego zarodka - beta 0
•Leki - encorton 10mg, acard 0,75 mg, duphaston 2x1, lutinus 3x2 (100mg) wlew z intralipidu w dniu transferu -