X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Plamienie przed owulacją
Odpowiedz

Plamienie przed owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • EwelinaON Nowa

Wysłany: 27 lutego 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tutaj nowa. Od 3 miesięcy (co prawda średnio regularnie) staramy się z mężem o 3 dziecko.
    Dołączyłam do Was bo chyba potrzebuję porad innych kobiet.
    W obecnym cyklu wystąpiło u mnie po raz pierwszy dosyć obfite plamienie w środku cyklu. Na początku ciemno brązowe ale zaczęła się też pojawiać krew i to sporo jak na plamienie.
    Żadnych innych boleści. Wczoraj na wizycie u ginekologa badania wykazały że wszystko w porządku, cytologia też ok i okazało się że jestem tuż przed owulacją czego nie omieszkałam wieczorem wykorzystać z mężem w łóżku 🤭 Dzisiaj po południu zaczęłam czuć kłucie w prawym boku więc to pewnie owulacja. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo niepokoi mnie to plamienie z krwią przed owulacją, tym bardziej że staramy się o dziecko. Przydazylo mi to pierwszy raz. Zdaniem lekarza jeśli to pojedynczy incydent to nie ma niepokoju. Nie znalazł przyczyny ale mówi że to mogą być hormony.
    Biorę letrox 50 i 75 na zmianę ponieważ na początku starań miałam TSH 2,8 po ostatnim badaniu 2,5 ale mam dalej brać. Wizyta u endo w kwietniu. Planuję zbadać też hormony przed wizytą.
    Czy któraś z was miała takie plamienia i czy znaleziono przyczynę? Czy może to być przeszkodą w zapłodnieniu bo ja jestem trochę sceptyczna. Czy warto zbadać hormony?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ