X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Plamienie przed owulacją
Odpowiedz

Plamienie przed owulacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • EwelinaON Nowa

Wysłany: 27 lutego 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tutaj nowa. Od 3 miesięcy (co prawda średnio regularnie) staramy się z mężem o 3 dziecko.
    Dołączyłam do Was bo chyba potrzebuję porad innych kobiet.
    W obecnym cyklu wystąpiło u mnie po raz pierwszy dosyć obfite plamienie w środku cyklu. Na początku ciemno brązowe ale zaczęła się też pojawiać krew i to sporo jak na plamienie.
    Żadnych innych boleści. Wczoraj na wizycie u ginekologa badania wykazały że wszystko w porządku, cytologia też ok i okazało się że jestem tuż przed owulacją czego nie omieszkałam wieczorem wykorzystać z mężem w łóżku 🤭 Dzisiaj po południu zaczęłam czuć kłucie w prawym boku więc to pewnie owulacja. Nie zmienia to jednak faktu, że bardzo niepokoi mnie to plamienie z krwią przed owulacją, tym bardziej że staramy się o dziecko. Przydazylo mi to pierwszy raz. Zdaniem lekarza jeśli to pojedynczy incydent to nie ma niepokoju. Nie znalazł przyczyny ale mówi że to mogą być hormony.
    Biorę letrox 50 i 75 na zmianę ponieważ na początku starań miałam TSH 2,8 po ostatnim badaniu 2,5 ale mam dalej brać. Wizyta u endo w kwietniu. Planuję zbadać też hormony przed wizytą.
    Czy któraś z was miała takie plamienia i czy znaleziono przyczynę? Czy może to być przeszkodą w zapłodnieniu bo ja jestem trochę sceptyczna. Czy warto zbadać hormony?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ