X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Podskakiwanie podbrzusza po owulacji
Odpowiedz

Podskakiwanie podbrzusza po owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Angelles Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Pisze z dosyć nietypową sprawą. Czy któraś z Was zauważyła kilka dni po owulacji dziwne ,,podskakiwanie" podbrzusza. Są to jakby mocne skurcze (całkowicie bezbolesne). Na tyle odczuwalne że czasami nie mogę zasnąć. Co ciekawe mają miejsce zawsze 3-5 dni po owulacji. Trwają zawsze 1 dzień. Powtarza to się co miesiąc. Staramy się naturalnie. Dopiero 3 próby za nami. Wszystkie wyniki mamy super.
    Znalazłam jedynie informację o problemach z aorta brzuszna ale nie sądzę żeby mnie to dotyczyło bo tak jak pisze te skurcze powtarzają sie regularnie co miesiąc praktycznie o tej samej porze.

♀️♂️ obydwoje po 38
    On - zdrowy
    Ona: AMH (1.26 - 02.2023, 1.08- maj 2023, O.26- 01.2024).
    Allo mlr: 28.3
    Cross mach: 35.9
    CMT:9%
    Wszystkie przeciwciała: ujemne
    V Leiden: ujemny
    Czynnik II (protrombiny) brak mutacji
    Czynnik VR2: brak mutacji
    MTHFR: układ heterozygotyczny
    Zespół łamliwego chromosomu X: prawidłowy
    Kir Bx z delecją 2DL5, 2DS1 i 2DS5,
    Obydwoje genetypowanie HLA-C: C2C2

początek starań 2022
    pod opieka kliniki niepłodności od 2023
    3 próby na swoich komórkach, KRAKOVI
    1) jedna blastocysta, chora po PGT
    2) nic nie dotrwało do 5 doby
    3) mini stymulacja - brak odpowiedzi, przerwana

DECYZJA KD, INVICTA
    dawczyni 25 lat:

6 komórek, 4 blastocysty( 511,522,523), PGT: 3 ok
    1 transfer: 11.2024 - beta 0
    2 transfer: 03.2025- beta 0
    Histeroskopia- stan zapalny endometrium (10 dni Metronidazol, Macmirror, Unidox)
    3 transfer: 06.2025, poronienie w 8 to.c 💔

NOWA DAWCZYNI
    25 lat
    6 komórek, 4 blastocysty(dwie:511 i dwie:522)
    Czekamy na wynik PGT
  • JustMe Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2022, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak i ustaliłam że to po prostu ruchy jelit :-)

• Claire Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to miałam w ostatnim cyklu, szukałam po necie co to może oznaczać ale finalnie nic nie znalazłam oprócz tej aorty brzusznej. Dokuczało mi to dwa dni a potem przeszło.

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ