X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pozytywne testy OWU i objawy, a 2 dni po owulacji nagle brak pęcherzyka?
Odpowiedz

Pozytywne testy OWU i objawy, a 2 dni po owulacji nagle brak pęcherzyka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lani27 Koleżanka

Wysłany: 26 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od kilku miesięcy tu zaglądam, ale dopiero pierwszy raz się odzywam, bo nurtuje mnie jedna rzecz.
    Od około roku staramy się z mężem o drugie dziecko. Pierwsze ma już skończone 4 lata. Przez bardzo długi czas nic nam nie wychodziło, podejrzewam, że przyczyną były dziwnie nieregularne cykle, bo same cykle mam 27 dniowe, ale owulację potrafiłam mieć różnie - raz 12 dc, innym razem wystąpiła od razu po miesiączce... w grudniu udało nam się i po kilku dniach zobaczyłam dwie kreski na teście, ale radość nie trwała długo bo wraz z dniem kolejnej (styczniowej) miesiączki wystąpiło poronienie. w marcu pierwszy dzień cyklu przypadł na 12.03. Owulacja planowo 12 dc czyli 23.03. Byłam u ginekologa przed owulacją, wszystko zapowiadało się cacy - pęcherzyk, paski owulacyjne na dzień przed planowaną OWU wyszły pozytywne, temperatura skoczyła, śluz był taki jak powinien, ba! nawet kłucie jajnika. Dwa dni po owu udałam się do innego gine, żeby mieć porównanie już dwóch różnych lekarzy) i ten z kolei stwierdził, że nie widzi żadnego (dosłownie ani jednego) pęcherzyka ani ciałka żółtego. Powiedział, cytuję "wie Pani, to tylko obraz" i zlecił wykonanie standardowych badań krwi.

Czy miałyście podobną sytuację? Wszystko wskazywało na owu, były objawy, ale ginekolog po owulacji zupełnie nic u Was nie wykrył? Szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć.

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ