X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pozytywne testy OWU i objawy, a 2 dni po owulacji nagle brak pęcherzyka?
Odpowiedz

Pozytywne testy OWU i objawy, a 2 dni po owulacji nagle brak pęcherzyka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lani27 Ekspertka

Wysłany: 26 marca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od kilku miesięcy tu zaglądam, ale dopiero pierwszy raz się odzywam, bo nurtuje mnie jedna rzecz.
    Od około roku staramy się z mężem o drugie dziecko. Pierwsze ma już skończone 4 lata. Przez bardzo długi czas nic nam nie wychodziło, podejrzewam, że przyczyną były dziwnie nieregularne cykle, bo same cykle mam 27 dniowe, ale owulację potrafiłam mieć różnie - raz 12 dc, innym razem wystąpiła od razu po miesiączce... w grudniu udało nam się i po kilku dniach zobaczyłam dwie kreski na teście, ale radość nie trwała długo bo wraz z dniem kolejnej (styczniowej) miesiączki wystąpiło poronienie. w marcu pierwszy dzień cyklu przypadł na 12.03. Owulacja planowo 12 dc czyli 23.03. Byłam u ginekologa przed owulacją, wszystko zapowiadało się cacy - pęcherzyk, paski owulacyjne na dzień przed planowaną OWU wyszły pozytywne, temperatura skoczyła, śluz był taki jak powinien, ba! nawet kłucie jajnika. Dwa dni po owu udałam się do innego gine, żeby mieć porównanie już dwóch różnych lekarzy) i ten z kolei stwierdził, że nie widzi żadnego (dosłownie ani jednego) pęcherzyka ani ciałka żółtego. Powiedział, cytuję "wie Pani, to tylko obraz" i zlecił wykonanie standardowych badań krwi.

Czy miałyście podobną sytuację? Wszystko wskazywało na owu, były objawy, ale ginekolog po owulacji zupełnie nic u Was nie wykrył? Szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć.

👩🏽 29 🧔🏽‍♂️ 31 👧🏽2020
    Starania o rodzeństwo.

🔬Świadome staranie od 04.2024

13cs 🤞🏻

💔 5tc (01.2025)

👸 cykle 27 dni

👩🏽 ona
    🩺 niedokrwistość
    💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo

🧔🏽‍♂️ on
    🩺 badanie nasienia 11.2024
    - koncentracja 128mln
    - szybki ruch postępowy 25%
    - morfologia 1%

💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ