Hej, od kilku miesięcy tu zaglądam, ale dopiero pierwszy raz się odzywam, bo nurtuje mnie jedna rzecz.
Od około roku staramy się z mężem o drugie dziecko. Pierwsze ma już skończone 4 lata. Przez bardzo długi czas nic nam nie wychodziło, podejrzewam, że przyczyną były dziwnie nieregularne cykle, bo same cykle mam 27 dniowe, ale owulację potrafiłam mieć różnie - raz 12 dc, innym razem wystąpiła od razu po miesiączce... w grudniu udało nam się i po kilku dniach zobaczyłam dwie kreski na teście, ale radość nie trwała długo bo wraz z dniem kolejnej (styczniowej) miesiączki wystąpiło poronienie. w marcu pierwszy dzień cyklu przypadł na 12.03. Owulacja planowo 12 dc czyli 23.03. Byłam u ginekologa przed owulacją, wszystko zapowiadało się cacy - pęcherzyk, paski owulacyjne na dzień przed planowaną OWU wyszły pozytywne, temperatura skoczyła, śluz był taki jak powinien, ba! nawet kłucie jajnika. Dwa dni po owu udałam się do innego gine, żeby mieć porównanie już dwóch różnych lekarzy) i ten z kolei stwierdził, że nie widzi żadnego (dosłownie ani jednego) pęcherzyka ani ciałka żółtego. Powiedział, cytuję "wie Pani, to tylko obraz" i zlecił wykonanie standardowych badań krwi.
Czy miałyście podobną sytuację? Wszystko wskazywało na owu, były objawy, ale ginekolog po owulacji zupełnie nic u Was nie wykrył? Szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć.
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris