Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pozytywne testy owu po owulacji ?!
Odpowiedz

Pozytywne testy owu po owulacji ?!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Zastanawiam się czy to możliwe i dlaczego tak jest, że po owulacji testy owulacyjne wychodzą wciąż pozytywne ? OvuFriend wyznaczył mi owulację, a ja przez 3 kolejne dni miałam pozytywne testy. Dziwne czy normalne ?

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana bo poprostu jeszcze hormon lh jest we krwi:)

Fasia lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Zastanawiam się czy to możliwe i dlaczego tak jest, że po owulacji testy owulacyjne wychodzą wciąż pozytywne ? OvuFriend wyznaczył mi owulację, a ja przez 3 kolejne dni miałam pozytywne testy. Dziwne czy normalne ?

Testy LH robi się tylko do pierwszego pozytywnego wyniku :P Za każdym razem jest inny wyrzut LH, od tego jak był duży zależy w jakim tempie będzie spadał.

Fasia lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) wciąż się uczę obserwować swoje ciało i odczytywać znaki jakie wysyła :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ