Pozytywny test
-
Hej dziewczyny. Mega się jaram, staramy się z mężem od lipca o drugie dziecko po jednej stracie. Dziś doczekalam się 2 pięknych kresek na testach owu. Śluz od wczoraj rozciągliwy. Tylko skoku temp dziś nie było czy jeszcze będzie??https://naforum.zapodaj.net/0028abfdef55.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:56
-
Pauliina92 wrote:Hej dziewczyny. Mega się jaram, staramy się z mężem od lipca o drugie dziecko po jednej stracie. Dziś doczekalam się 2 pięknych kresek na testach owu. Śluz od wczoraj rozciągliwy. Tylko skoku temp dziś nie było czy jeszcze będzie??https://naforum.zapodaj.net/0028abfdef55.jpg.html
Dzialaj z mężem! powodzenia 🤗
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
Felinka94 wrote:Cześć skok jest po owulacji, z tego względu że owulacja podbija progesteron który to właśnie odpowiada za skok temperatury pozytywny test owu znaczy tyle że w ciągu 36h odbędzie się owulacja, a nie ze trwa teraz w tym momencie
Dzialaj z mężem! powodzenia 🤗
Rozumiem, czyli jutro powinien być skok temp. Tak zrobimy 😉 dziękuję! -
nick nieaktualnyMonitoring kilka dni po owulacji jest najbardziej dokladny i potwierdzi czy ona naprawde byla (ja tak zrobilam w zeszlym cyklu) mialam pozytywny test owu i kilka dni pozniej ginekolog potwierdzil obecnosc cialka zoltego w jajniku. Nie mam mozliwosci robienia tego w kazdym cyklu. Badania progesteronu kilka dni po owu jest tez zazwyczaj dokladne.
Jak ktos nie mam mozliwosci pojscia do lekarza/na pobieranie krwi to moze sie ratowac testami owu i mierzeniem temperatur. -
grotka wrote:Mnie tu kiedyś dziewczyny napisały, że ani pozytywne testy owu, ani śluz, ani temperatura nie są potwierdzeniem, że owulacja się odbyła. Że tylko monitoring cyklu. Także sama nie wiem czego się trzymać.
Śluz testy temperatura są tylko wskazówkami
Witaj Mały Cudzie
18.12 ⏸️
20.12 beta 15,9 mlU/ml
19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️
👩 27 l.
TSH - ⚠️
FT3 🆗
FT4 🆗
ATPO 🆗
ATG 🆗
Glukoza na czczo 🆗
Po 1h 🆗
Po 2h 🆗
INSULINA 3pkt ❌
FSH 🆗
LH 🆗
PROG I faza cyklu 🆗
PROLAKTYNA 🆗
AMH 3,80 🆗
Podejrzenie PCOS
Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.
🧒 29 l.
Diagnozy brak. -
nick nieaktualnygrotka wrote:Mnie tu kiedyś dziewczyny napisały, że ani pozytywne testy owu, ani śluz, ani temperatura nie są potwierdzeniem, że owulacja się odbyła. Że tylko monitoring cyklu. Także sama nie wiem czego się trzymać.
Testy owu wykrywają tylko pik LH co nie jest gwarancją ze owulacja wystąpi. -
Magdak wrote:Monitoring kilka dni po owulacji jest najbardziej dokladny i potwierdzi czy ona naprawde byla (ja tak zrobilam w zeszlym cyklu) mialam pozytywny test owu i kilka dni pozniej ginekolog potwierdzil obecnosc cialka zoltego w jajniku. Nie mam mozliwosci robienia tego w kazdym cyklu. Badania progesteronu kilka dni po owu jest tez zazwyczaj dokladne.
Jak ktos nie mam mozliwosci pojscia do lekarza/na pobieranie krwi to moze sie ratowac testami owu i mierzeniem temperatur.
U mnie wszystko pięknie ladnie, ale skoku temp w ogole nie było. Kilka dni po "owulacji" a jajniki dalej boła. Mnie lekarze olewają ze wzgledu na dobry wynik progesteronu -