X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pozytywny test owulacyjny a brak owulacji
Odpowiedz

Pozytywny test owulacyjny a brak owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś jest 14 dc testy owulacyjne od wczoraj pozytywne , bardzo mocna kreska , kłucie lewego jajnika od 3 dni . W 9 dc pęcherzyk miał 13,5 mm. Dziś na USG inna Pani doktor nic nie widzi oprócz pecherzyka 5 mm coś tam może widziała ale później stwierdziła ze to jelito…. Endometrium ładne ale stwierdziła brak owulacji. Czy mogła przeoczyć pękający pęcherzyk ? Płynu tez nie zobaczyła … pomóżcie jestem załamana , poprzedni cykl bezowulacyjny …

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu byłam na monitoringu. Okazało się, że dwa dni miałam pozytywny test owulacyjny, a jednak owualcji nie było. Mój poprzedni cykl też raczej był bezowulacyjny. 😕

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
    06.24 - Udrożniono oba jajowody ✅
    10.24 - Rozpoczęcie leczenia w klinice niepłodności
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na to wychodzi , tylko czemu ten pęcherzyk dominujący się wchłonął ?? Tak ładnie się zapowiadało …

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był jeszcze miał 22mm ale to było w 24 a on albo 26 dniu cyklu. Liczę, że torbieli z tego nie będzie 😕 Twój lekarz zaproponował stymulacje owulacji?

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , mam zamiar iść do innego … Pani doktor stwierdziła , ze mam 35 lat i to już tak będzie ze tych owulacji będzie mało … poprzedni cykl całkiem bezowulacyjny , pecherzyki w ogóle nie dojrzały . Od jutra mam zacząć brać duphaston i zastanawiam się czy iść jeszcze w tym cyklu do innego lekarza czy tez w nowym ….

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować w tym oceni sytuację, najwyżej będziecie działać od przyszłego cyklu. A co mają powiedzieć kobiety po czterdziestce, które się starają? Wydaje mi się, że ten lekarz powinien zająć się zwierzakami 😕

👱‍♀️Dominika, 28
    🙋‍♂️ Sebastian, 32
    👱‍♀️Io ❌
    Morfologia ✅
    Panel tarczycowy ✅
    Witamina D3 ✅
    Witamina B12✅
    Ferrytyna ✅
    Testosteron ✅
    Homocysteina ✅
    🙋‍♂️ Morfologia ✅
    Badanie nasienia ✅
    ————————————
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ