X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Pozytywny test owulacyjny a brak owulacji
Odpowiedz

Pozytywny test owulacyjny a brak owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alinka Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś jest 14 dc testy owulacyjne od wczoraj pozytywne , bardzo mocna kreska , kłucie lewego jajnika od 3 dni . W 9 dc pęcherzyk miał 13,5 mm. Dziś na USG inna Pani doktor nic nie widzi oprócz pecherzyka 5 mm coś tam może widziała ale później stwierdziła ze to jelito…. Endometrium ładne ale stwierdziła brak owulacji. Czy mogła przeoczyć pękający pęcherzyk ? Płynu tez nie zobaczyła … pomóżcie jestem załamana , poprzedni cykl bezowulacyjny …

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu byłam na monitoringu. Okazało się, że dwa dni miałam pozytywny test owulacyjny, a jednak owualcji nie było. Mój poprzedni cykl też raczej był bezowulacyjny. 😕

• Alinka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na to wychodzi , tylko czemu ten pęcherzyk dominujący się wchłonął ?? Tak ładnie się zapowiadało …

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie był jeszcze miał 22mm ale to było w 24 a on albo 26 dniu cyklu. Liczę, że torbieli z tego nie będzie 😕 Twój lekarz zaproponował stymulacje owulacji?

• Alinka Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , mam zamiar iść do innego … Pani doktor stwierdziła , ze mam 35 lat i to już tak będzie ze tych owulacji będzie mało … poprzedni cykl całkiem bezowulacyjny , pecherzyki w ogóle nie dojrzały . Od jutra mam zacząć brać duphaston i zastanawiam się czy iść jeszcze w tym cyklu do innego lekarza czy tez w nowym ….

• Dominika96 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz spróbować w tym oceni sytuację, najwyżej będziecie działać od przyszłego cyklu. A co mają powiedzieć kobiety po czterdziestce, które się starają? Wydaje mi się, że ten lekarz powinien zająć się zwierzakami 😕

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ