X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację problem z interpretacją
Odpowiedz

problem z interpretacją

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem tu nowa - zarejestrowałam się bo potrzebuje porady. Mam 28 lat, staramy się z mężem o dziecko od lipca. Mam bardzo nieregularne cykle (nawet 5 miesięczne przerwy). Byłam u lekarza, stwierdził że anatomicznie wszystko jest ok, zrobił usg itd. i odesłał na wyniki tsh i prolaktyny. Prolaktyne mam dwukrotnie wyższą niż norma a tsh tylko troszkę wyższą. Miałam już iść z wynikami do ginekologa ale... dostałam miesiączki - której nie było od 5 miesięcy. Musiałam poczekać, czytałam dużo w internecie. Kupiłam testy lh i w 10dc okazał się pozytywny, w kolejnych dniach też, około 15dc nastąpił gwałtowny wzrost lh (kreska była bardzo ciemna w porównaniu do drugiej). Miałam nadzieje ze może nawet obędzie się bez wywoływania lekami i dalismy sobie 2/3 tygodnie przerwy od lekarza dzieki temu że coś sie ruszyło zupełnie samo. Jednak rezultatów brak, minął już prawie 3 tydzień test lh nadal pozytywny choć słabiej. W ciąży nie jestem. Wiem, muszę pójść do lekarza i wybieram się w tym tygodniu jeszcze. Ale proszę pomóżcie mi zinterpretować, czego mogę się spodziewać? Czy ktoś miał podobnie jak ja? Z góry będę bardzo wdzieczna za pomoc a po wizycie u lekarza mogę podzielić się z Wami wnioskami. Pozdrawiam serdecznie wszystkie "staraczki" i zyczę powodzenia :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ