X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Przerwa w stymulacji clo
Odpowiedz

Przerwa w stymulacji clo

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, mam pyta do dziewczyn, które miały clo i miały miesiąc przerwy w braniu, czy wystąpiła u was wtedy naturalna owulacja?
    Wiem, ze co kobieta to co innego, ale nie mogę przestać myśleć czy w tym cyklu bez stymulacji ta owulacja się pojawi, strasznie się bije tego.

Badania miałam w nich wszystko wyszli okej, lekarz powiedział ze nie widzi nic co mogło by zaburzyć owulacje, ale przez robienie badań w 4dc musiałam odpuścić stymulację niestety. Byłam 30 listopada i to był 8dc na usg gdzie pęcherzyk był 12mm na razie (moje cykle to 30/31 dni) nie mówił ile endo, ale mówił ze wszystko wyglada okej, niestety dopiero kolejna wizytę mam 8 grudnia czyli tydzień później i powiedział, ze tam się okaże czy już po owulacji czy jeszcze nie, czy pęcherzyk urósł wgl. A ja spać nie mogę bo myśle ciagle czy on urośnie czy nie i myśle ze pewnie cykl stracony…
    Choć lekarz powiedział, ze clo ma działania często długofalowe i kolejny cykl w przerwie ta stymulacja jeszcze gdzieś działa na jajniki.

W razie co badania nasienia tez mieliśmy wyszlo super, nawet bardziej niż super 😂

Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    Hej hej, mam pyta do dziewczyn, które miały clo i miały miesiąc przerwy w braniu, czy wystąpiła u was wtedy naturalna owulacja?
    Wiem, ze co kobieta to co innego, ale nie mogę przestać myśleć czy w tym cyklu bez stymulacji ta owulacja się pojawi, strasznie się bije tego.

Badania miałam w nich wszystko wyszli okej, lekarz powiedział ze nie widzi nic co mogło by zaburzyć owulacje, ale przez robienie badań w 4dc musiałam odpuścić stymulację niestety. Byłam 30 listopada i to był 8dc na usg gdzie pęcherzyk był 12mm na razie (moje cykle to 30/31 dni) nie mówił ile endo, ale mówił ze wszystko wyglada okej, niestety dopiero kolejna wizytę mam 8 grudnia czyli tydzień później i powiedział, ze tam się okaże czy już po owulacji czy jeszcze nie, czy pęcherzyk urósł wgl. A ja spać nie mogę bo myśle ciagle czy on urośnie czy nie i myśle ze pewnie cykl stracony…
    Choć lekarz powiedział, ze clo ma działania często długofalowe i kolejny cykl w przerwie ta stymulacja jeszcze gdzieś działa na jajniki.

W razie co badania nasienia tez mieliśmy wyszlo super, nawet bardziej niż super 😂

Hej, ja słyszałam że w cyklu nie biorąc CLO też ładnie pęcherzyki rosną bo są pobudzone po poprzednim miesiącu stymulowanym. Z doświadczenia nie powiem bi jestem stymulowana 1 cykl i wczoraj byłam na ocenie owulacji 13d.c i się okazało że wychodowalam 3 pęcherzyki po CLO w prawym jajniku 17 mm a w lewym 17 mm i 16 mm. Dziś wieczorem zastrzyk ovitrelle i będziemy ❤. Kontrolę mam w wtorek czy pękło. Myślę że nie masz powodów do obaw i powinno być dobrze. Dla pewności możesz robić testy owulacyjne od 10 dnia cyklu. Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 09:47

Paulaona lubi tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Hej, ja słyszałam że w cyklu nie biorąc CLO też ładnie pęcherzyki rosną bo są pobudzone po poprzednim miesiącu stymulowanym. Z doświadczenia nie powiem bi jestem stymulowana 1 cykl i wczoraj byłam na ocenie owulacji 13d.c i się okazało że wychodowalam 3 pęcherzyki po CLO w prawym jajniku 17 mm a w lewym 17 mm i 16 mm. Dziś wieczorem zastrzyk ovitrelle i będziemy ❤. Kontrolę mam w wtorek czy pękło. Myślę że nie masz powodów do obaw i powinno być dobrze. Dla pewności możesz robić testy owulacyjne od 10 dnia cyklu. Powodzenia

Oh gratuluje !!! ✊🏻❤️ Trzymam mocno kciuki za owocny cykl ❤️

To oby tak było by ten miesiąc jeszcze był pięknie stymulowany i by pięknie rosły i pękały pecherzyki!!! ❤️✊🏻

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    Oh gratuluje !!! ✊🏻❤️ Trzymam mocno kciuki za owocny cykl ❤️

To oby tak było by ten miesiąc jeszcze był pięknie stymulowany i by pięknie rosły i pękały pecherzyki!!! ❤️✊🏻

Nie dziękujemy, by nie zapeszać choć od wczorajszego wieczora bardzo mi dokuczają jajniki a dziś doszły mdłości . Zastanawiam się czy same pęcherzyki mogły popękać mimo że mam z tym problem. Mocno trzymam kciuki by pięknie rosły. Masz monitoring cyklu?

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Nie dziękujemy, by nie zapeszać choć od wczorajszego wieczora bardzo mi dokuczają jajniki a dziś doszły mdłości . Zastanawiam się czy same pęcherzyki mogły popękać mimo że mam z tym problem. Mocno trzymam kciuki by pięknie rosły. Masz monitoring cyklu?

Ja w poprzednim cyklu stymulacji miałam mdłości w czasie pęknięć i bol taki ze ledwo żyłam, ale mi niestety zrobił się torbiel który ostatecznie zniknął wraz z okresem. Tak mam ale niestety z powodu wyjazdu moje gina w tym cyklu miałam 8dc gdzieś ten pęcherzyk miał 12mm a kolejna dopiero w środę gdzie to będzie tydzień później czyli 16dc, ale cóż jak cos ma być to wyjdzie. Ja cykle i tak mam 30/31 wiec zobaczymy…. 😓

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    Ja w poprzednim cyklu stymulacji miałam mdłości w czasie pęknięć i bol taki ze ledwo żyłam, ale mi niestety zrobił się torbiel który ostatecznie zniknął wraz z okresem. Tak mam ale niestety z powodu wyjazdu moje gina w tym cyklu miałam 8dc gdzieś ten pęcherzyk miał 12mm a kolejna dopiero w środę gdzie to będzie tydzień później czyli 16dc, ale cóż jak cos ma być to wyjdzie. Ja cykle i tak mam 30/31 wiec zobaczymy…. 😓

No to może stad mam te mdłości, aczkolwiek u mnie jest problem z pękaniem pęcherzyków w zeszłym cyklu po 2 x ovitrelle nawet nie pękł dlatego teraz bylam stymulowana lekami. To w 16dc to już raczej będziesz o owu. Moje cykle też są 30-31 dniowe. Trzymam kciuki. Ja mam w wtorek ocenę czy pekły

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    No to może stad mam te mdłości, aczkolwiek u mnie jest problem z pękaniem pęcherzyków w zeszłym cyklu po 2 x ovitrelle nawet nie pękł dlatego teraz bylam stymulowana lekami. To w 16dc to już raczej będziesz o owu. Moje cykle też są 30-31 dniowe. Trzymam kciuki. Ja mam w wtorek ocenę czy pekły

A ja w środę ✊🏻✊🏻✊🏻 Trzymam mocno kciuki za piękne pęknięcie !

Tylko pamiętaj ze przy stymulacji często endometrium cierpi na wielkości, wiec jedz migdały i kieliszek winka wytrawnego :) u mnie bez tego było tlyko4 mm a kolejny miesiąc po tym 11! ❤️

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    A ja w środę ✊🏻✊🏻✊🏻 Trzymam mocno kciuki za piękne pęknięcie !

Tylko pamiętaj ze przy stymulacji często endometrium cierpi na wielkości, wiec jedz migdały i kieliszek winka wytrawnego :) u mnie bez tego było tlyko4 mm a kolejny miesiąc po tym 11! ❤️

Wiem wiem że po stymulacji zubożałe jest ale mimo to zawsze jem migdaly a endometrium miałam ładne. Tylko z tej euforii na te 3 pecherzyki zapomniałam zapytać ile ma. Raz ni się zdarzyło że miałam cieńkie ale byłam świeżo po plamieniach przez torbiel.
    Trzymaj mocno i daj znać po wizycie jak u Ciebie. Mam nadzieję że i Wam się uda, będę trzymała kciukasy ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Paulaona Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Wiem wiem że po stymulacji zubożałe jest ale mimo to zawsze jem migdaly a endometrium miałam ładne. Tylko z tej euforii na te 3 pecherzyki zapomniałam zapytać ile ma. Raz ni się zdarzyło że miałam cieńkie ale byłam świeżo po plamieniach przez torbiel.
    Trzymaj mocno i daj znać po wizycie jak u Ciebie. Mam nadzieję że i Wam się uda, będę trzymała kciukasy ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Dziękuje !!!✊🏻 Ja to 1,5 roku temu miałam badania usg gdzie wszystko było pięknie nawet pamietam ze mówił ze piękny pęcherzyk, endometrium i tez czułam zawsze ta owu, ale ja mówię „aaaa my jeszcze się nie staramy” ,No i wtedy jeszcze się nie staraliśmy, a jak zaczęliśmy i jeden miesiąc, drugi i trzeci dalej nic wiec we warzeniu poszłam już do gina by zobaczyć jak tam moje pecherzyki itd. Wyszła lipa i nie wyszła żadna owulacja, potem w październiku to samo, wiec lekarz dał leki na stymulację ale ze stymulacja moje pecherzyki rosły jak oszalałe, jeden pękł i była owu ale z jednego zrobił się torbiel. Dlatego zrobiliśmy przerwę w tym cyklu + miałam zrobić badania prolaktyny, progesteronu, insuliny, glukozy itd. Wsyzstko wyszło okey tylko, AMH wyszło 2,09 i lekarz powiedział ze na mój wiek (28lat) to nie zaciekawe, ale nie ma tragedii. Mąż wyniki piękne az ponad normę, No ale dalej nic… jedynie jeszcze robimy stymulację z dwa cykle (styczeń, luty) a potem już tylko drożność jajowodów. A jak tam u was? ❤️

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    Dziękuje !!!✊🏻 Ja to 1,5 roku temu miałam badania usg gdzie wszystko było pięknie nawet pamietam ze mówił ze piękny pęcherzyk, endometrium i tez czułam zawsze ta owu, ale ja mówię „aaaa my jeszcze się nie staramy” ,No i wtedy jeszcze się nie staraliśmy, a jak zaczęliśmy i jeden miesiąc, drugi i trzeci dalej nic wiec we warzeniu poszłam już do gina by zobaczyć jak tam moje pecherzyki itd. Wyszła lipa i nie wyszła żadna owulacja, potem w październiku to samo, wiec lekarz dał leki na stymulację ale ze stymulacja moje pecherzyki rosły jak oszalałe, jeden pękł i była owu ale z jednego zrobił się torbiel. Dlatego zrobiliśmy przerwę w tym cyklu + miałam zrobić badania prolaktyny, progesteronu, insuliny, glukozy itd. Wsyzstko wyszło okey tylko, AMH wyszło 2,09 i lekarz powiedział ze na mój wiek (28lat) to nie zaciekawe, ale nie ma tragedii. Mąż wyniki piękne az ponad normę, No ale dalej nic… jedynie jeszcze robimy stymulację z dwa cykle (styczeń, luty) a potem już tylko drożność jajowodów. A jak tam u was? ❤️

My w marcu pojechaliśmy do kliniki też zlecil badania i mi i mężowi wszystkie wyszly ok poza tym że wyszla mi cukrzyca jutra udało mi się uregulować w 3 mies w pierwszym cyklu on chcial zobaczyć jak mój organizm reaguje sam pecherzyk urósł ale nie pękł zrobila się torbiel, dal mi leki na wchloniecie mialam przyjechac w 3-5 d.c pojechałam wsiąkł, olejny cykl już dal mi ovitrelle, pękł ładnie było ciałko żółte ale się nie udało. W kolejnym cyklu 2 zastrzyki ovitrelle i nie pękł, więc dal mi leki na stymulacje No i tak jak pisałam wychodowalam 3 pecherzyki, dziś wieczorem zastrzyk I działamy. AMH nie robiłam ale jak się teraz nie uda to po nowym roku chce zrobić amh i drożność. U mnie się nie zdrzyo żeby zrobila się torbiel po owulacji tylko z niepeknietego pecherzyka. Nie wiem co jest powodem. Walczcie i się nie poddawajcie bo jest o co ❤trzymam kciuki żeby się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2021, 16:55

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ