Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Różnica w wynikach testów owulacyjnych tego samego dnia
Odpowiedz

Różnica w wynikach testów owulacyjnych tego samego dnia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patrycjaaa Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam bardziej doświadczone w staraniach kobietki :) To mój drugi cykl starań i ze względu na nieregularne okresy ostatnio, od tego miesiąca wdrożyłam testy owulacyjne. Od 10dc testuję testami z domowego laboratorium a dodatkowo od wczoraj jeszcze testami one step z allegro. I tu jest właśnie mój problem, bo dzisiaj zgłupiałam. Z pierwszego testu mogłabym stwierdzić na 100% że pozytyw, natomiast ten z allegro z tego samego moczu negatyw jak nic. Poniżej wstawiam link do zdjęcia (niebieski to domowe laboratorium, zielony to test z allegro) - czy według Was ten niebieski powinnam traktować jako pozytyw? Czy któraś z Was ma doświadczenie z tymi testami i może któreś z nich często oszukują?

https://zapodaj.net/15ff641164e6f.jpg.html

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2020, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z tymi pierwszymi i.. nie wiem sama. Nigdy, NIGDY, nie pokazały mi testowej ciemniejszej od kontrolnej, mimo tego, ze owu mialam potwierdzana monitoringiem.

Ale w Twoim przypadku to jest mega dziwne. A może kwestia czułości? Może mają jakieś inne - czytałaś ulotkę? Różnią się czymś?

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie polubiłam się z testami z domowego laboratorium. Też nie umiałam ich rizkminic.
    Dla mnie są beznadziejne.
    Przez kilka dni pokazuja testowa kreskie taka sama lub bardzo zbliżona do kontrolnej i nigdy nie wiem, czy mam czekać do tej mocniejszej jeszcze czy to już ten moment.
    Wolę te z allegro, tam jak mi wyszedł pozytyw to pokrywał się z monitoringiem, temperatura i wyznaczoną owu i od razu wiedziałam że jest pozytywny bez wątpliwości.
    Tylko ja z allegro mam z niebieskim paskiem, więc nie wiem jak się odnieść do Twojego, czy to różnica jakaś w testach.
    Jeśli chcesz korzystać ze stacjonarnych owulakow to bardziej polecam facelle.

• patrycjaaa Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak informacyjnie: od czasu mojego poprzedniego wpisu testowałam codziennie testami domowego laboratorium i zielonymi z allegro. Dzisiaj już 19dc, te z DL od 13dc cały czas wychodzą pozytywne (zawsze kreska testowa jest tego samego koloru lub ciemniejsza niż kontrolna), natomiast te z allegro pokazały pozytyw tylko w 15 i 16dc. Także chyba bardziej ufam tym drugim, bo raczej niemożliwe jest żebym przez tydzień miała aż tak podwyższone LH. Teoretycznie DL ma mniejszą czułość - 30 mlU, a ten z allegro 20mlU, także tym bardziej głupieję :D

• Justyna2800 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a mi wyszedł w tym cyklu w 10 i 11 dc pozytywny owulacyjny, chyba za wcześnie? Chociaż nie wiem już sama różne tu już widziałam przypadki 😃

• patrycjaaa Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2800 wrote:
    O a mi wyszedł w tym cyklu w 10 i 11 dc pozytywny owulacyjny, chyba za wcześnie? Chociaż nie wiem już sama różne tu już widziałam przypadki 😃

Z tego co mówiła mi moja doktor to prawidłowo owulacja powinna wystąpić 12-16 dni przed miesiączką (14 dni to tylko taka "książkowa" liczba), więc zakładając że pozytywny test owulacyjny oznacza owulacje za 12-36h (niektórzy producenci pisza nawet o 48h) to w sumie nie jest takie nieprawdopodobne :D

• Justyna2800 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem ale zawsze wychodził mi pozytyw 14 dc dlatego się zdziwiłam hehe :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ