X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Skok temperą i brak bólu owulacyjnego
Odpowiedz

Skok temperą i brak bólu owulacyjnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Becia12 Znajoma

Wysłany: 22 czerwca 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny🥰 czeka mnie histeroskopia w lipcu i na obecną owulację czekam w większej niecierpliwości jak na każdą poprzednią 😅 jestem typem raczej suchym. Nie prowadzę wykresów, bo w moim przypadku to bez sensu-mam ADHD i po prostu często zapominam 🥴
    Ostatnie dni mierzyłam temperaturę 36.6-36.5-36.5 i dzisiaj 37.2. Według kalendarzyka dzisiaj powinna być owulacja. Śluz jest mętny i rozciągliwy, badany do połowy pochwy (nie chciałam dzisiaj naruszać prywatności mojej szyjki😅) na samej szyjce wiadomo może być piękny przejrzysty. Śluz jest, temperatura jest ,ale o dziwo nie ma żadnych bóli owulacyjnych. W poprzednich trzech cyklach ,które były jak w zegarku ból się pojawiał i to na dzień przed skokiem temperatury... Może to ten stres związany z histero i za mocno się doszukuję. Nie jestem super doinformowana, na grupie jestem od poronienia w styczniu i dopiero nabieram wiedzy 😅 Możecie mi powiedzieć czy jeśli ten ból się nie pojawia to może to być cykl bezowulacyjny, mimo śluzu i skoku temperatury?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ