X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację skok temperatury a brak owulacji
Odpowiedz

skok temperatury a brak owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polamonola Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest prawdopodobne, że pomimo skoku temperatury owulacja nie wystąpiła? Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, okres dostałam po 40 dniach. Temperaturę zaczęłam mierzyć około 25 dnia cyklu (wtedy była już podwyższona - ok 36,8-37'C), jednak żadnych innych oznak owulacji nie zauważyłam. Obecnie temp waha się pomiędzy 36,18 a 36,3'c, a jestem w 16dc

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • Madziula100 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich wątpliwych sytuacjach dobrze jest obserwować śluz i badać szyjkę, wtedy można coś więcej wydedukować. Czasem temp. rośnie, a owulacji brak lub jeszcze brak, może najpierw masz skok temp. a owulację później. Ponoć owu może być do kilku dni po skoku temp.

Czekam na Drugie Szczęście :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ