X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację skok temperatury a brak owulacji
Odpowiedz

skok temperatury a brak owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polamonola Znajoma

Wysłany: 22 marca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jest prawdopodobne, że pomimo skoku temperatury owulacja nie wystąpiła? Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, okres dostałam po 40 dniach. Temperaturę zaczęłam mierzyć około 25 dnia cyklu (wtedy była już podwyższona - ok 36,8-37'C), jednak żadnych innych oznak owulacji nie zauważyłam. Obecnie temp waha się pomiędzy 36,18 a 36,3'c, a jestem w 16dc

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • Madziula100 Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takich wątpliwych sytuacjach dobrze jest obserwować śluz i badać szyjkę, wtedy można coś więcej wydedukować. Czasem temp. rośnie, a owulacji brak lub jeszcze brak, może najpierw masz skok temp. a owulację później. Ponoć owu może być do kilku dni po skoku temp.

Czekam na Drugie Szczęście :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ