śluz owulacyjny
-
Dziewczyny, mam pytanie - może i głupie, ale nie do końca wiem jak to jest z tym śluzem. Ogólnie wiem, że gdy śluz jest rozciągliwy to jest okres płodny, ale czy pojawienie się rozciągliwego śluzu jest jednoznaczne z pęknięciem pęcherzyka. Pytam, bo z tego co czytałam najlepiej jest współżyć przed samą owulacją a nie w dzień jej wystąpienia. Nie współżyliśmy od 3 dni a dziś widzę że śluz na papierze jak białko i zastanawiam się czy czas przed samą owulacją już przegapiłam ??
Będę wdzięczna za odpowiedź.Maracuja -
Niekoniecznie szczyt wystapienia sluzu ale nigdy nie wiemy kiedy on bedzie...Samo pojawienie sie sluzu sygnalizuje ze org przygotowywuje sie do owulacji ale nigdy nie gwarantuje ze pecherzk peknie i dojdzie do niej...Wiec radze zabrac sie do roboty a nie marnowac czasu na ovu..Dzialaj kochana dzialaj...Tak naprawde do konca nie wiadomo kiedy bedzie ovu i najlepiej wspolzyc od pojawienia sie plodnego sluzu///....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:26
-
Maracuja wrote:Dziewczyny, mam pytanie - może i głupie, ale nie do końca wiem jak to jest z tym śluzem. Ogólnie wiem, że gdy śluz jest rozciągliwy to jest okres płodny, ale czy pojawienie się rozciągliwego śluzu jest jednoznaczne z pęknięciem pęcherzyka. Pytam, bo z tego co czytałam najlepiej jest współżyć przed samą owulacją a nie w dzień jej wystąpienia. Nie współżyliśmy od 3 dni a dziś widzę że śluz na papierze jak białko i zastanawiam się czy czas przed samą owulacją już przegapiłam ??
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pojawienie śluzu świadczy jedynie o tym, że organizm robi podejście do owulacji, kiedy ona dokładnie nastąpi, określa jedynie stwierdzenie na drugi dzień śluzu niepłodnego. Np. ja mam bardzo długo śluz płodny, moje wykresy pokazują, że pojawia się u mnie już na 6-7 dni przed samą owu! Co więcej zdarza mi się, że lekarz stwierdza cykl bezowulacyjny, a ja i tak śluz miałam - więc nie gwarantuje on wystąpienia owulki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:30
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-