WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację śluz owulacyjny
Odpowiedz

śluz owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie - może i głupie, ale nie do końca wiem jak to jest z tym śluzem. Ogólnie wiem, że gdy śluz jest rozciągliwy to jest okres płodny, ale czy pojawienie się rozciągliwego śluzu jest jednoznaczne z pęknięciem pęcherzyka. Pytam, bo z tego co czytałam najlepiej jest współżyć przed samą owulacją a nie w dzień jej wystąpienia. Nie współżyliśmy od 3 dni a dziś widzę że śluz na papierze jak białko i zastanawiam się czy czas przed samą owulacją już przegapiłam ??

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie szczyt wystapienia sluzu ale nigdy nie wiemy kiedy on bedzie...Samo pojawienie sie sluzu sygnalizuje ze org przygotowywuje sie do owulacji ale nigdy nie gwarantuje ze pecherzk peknie i dojdzie do niej...Wiec radze zabrac sie do roboty a nie marnowac czasu na ovu..Dzialaj kochana dzialaj...Tak naprawde do konca nie wiadomo kiedy bedzie ovu i najlepiej wspolzyc od pojawienia sie plodnego sluzu///....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:26

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie - może i głupie, ale nie do końca wiem jak to jest z tym śluzem. Ogólnie wiem, że gdy śluz jest rozciągliwy to jest okres płodny, ale czy pojawienie się rozciągliwego śluzu jest jednoznaczne z pęknięciem pęcherzyka. Pytam, bo z tego co czytałam najlepiej jest współżyć przed samą owulacją a nie w dzień jej wystąpienia. Nie współżyliśmy od 3 dni a dziś widzę że śluz na papierze jak białko i zastanawiam się czy czas przed samą owulacją już przegapiłam ??

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pojawienie śluzu świadczy jedynie o tym, że organizm robi podejście do owulacji, kiedy ona dokładnie nastąpi, określa jedynie stwierdzenie na drugi dzień śluzu niepłodnego. Np. ja mam bardzo długo śluz płodny, moje wykresy pokazują, że pojawia się u mnie już na 6-7 dni przed samą owu! Co więcej zdarza mi się, że lekarz stwierdza cykl bezowulacyjny, a ja i tak śluz miałam - więc nie gwarantuje on wystąpienia owulki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:30

weronika86 lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi. Zgodnie z poradą zabrałam się do pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:44

weronika86 lubi tę wiadomość

Maracuja
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGADZAM SIE Z UNLIKE!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę owocnego serduszkowania :)

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaulla84 wrote:
    Życzę owocnego serduszkowania :)

no oby oby, bo ile można ..;)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

Maracuja
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się podłącze: biały wodnisty śluz - przed czy po owulacji? Bo się pogubiłam.

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ