X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację śluz owulacyjny
Odpowiedz

śluz owulacyjny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie - może i głupie, ale nie do końca wiem jak to jest z tym śluzem. Ogólnie wiem, że gdy śluz jest rozciągliwy to jest okres płodny, ale czy pojawienie się rozciągliwego śluzu jest jednoznaczne z pęknięciem pęcherzyka. Pytam, bo z tego co czytałam najlepiej jest współżyć przed samą owulacją a nie w dzień jej wystąpienia. Nie współżyliśmy od 3 dni a dziś widzę że śluz na papierze jak białko i zastanawiam się czy czas przed samą owulacją już przegapiłam ??

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Maracuja
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie szczyt wystapienia sluzu ale nigdy nie wiemy kiedy on bedzie...Samo pojawienie sie sluzu sygnalizuje ze org przygotowywuje sie do owulacji ale nigdy nie gwarantuje ze pecherzk peknie i dojdzie do niej...Wiec radze zabrac sie do roboty a nie marnowac czasu na ovu..Dzialaj kochana dzialaj...Tak naprawde do konca nie wiadomo kiedy bedzie ovu i najlepiej wspolzyc od pojawienia sie plodnego sluzu///....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:26

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie - może i głupie, ale nie do końca wiem jak to jest z tym śluzem. Ogólnie wiem, że gdy śluz jest rozciągliwy to jest okres płodny, ale czy pojawienie się rozciągliwego śluzu jest jednoznaczne z pęknięciem pęcherzyka. Pytam, bo z tego co czytałam najlepiej jest współżyć przed samą owulacją a nie w dzień jej wystąpienia. Nie współżyliśmy od 3 dni a dziś widzę że śluz na papierze jak białko i zastanawiam się czy czas przed samą owulacją już przegapiłam ??

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Pojawienie śluzu świadczy jedynie o tym, że organizm robi podejście do owulacji, kiedy ona dokładnie nastąpi, określa jedynie stwierdzenie na drugi dzień śluzu niepłodnego. Np. ja mam bardzo długo śluz płodny, moje wykresy pokazują, że pojawia się u mnie już na 6-7 dni przed samą owu! Co więcej zdarza mi się, że lekarz stwierdza cykl bezowulacyjny, a ja i tak śluz miałam - więc nie gwarantuje on wystąpienia owulki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:30

weronika86 lubi tę wiadomość

48f411ed51.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za szybkie odpowiedzi. Zgodnie z poradą zabrałam się do pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2014, 20:44

weronika86 lubi tę wiadomość

Maracuja
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGADZAM SIE Z UNLIKE!

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę owocnego serduszkowania :)

• Maracuja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaulla84 wrote:
    Życzę owocnego serduszkowania :)

no oby oby, bo ile można ..;)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

Maracuja
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się podłącze: biały wodnisty śluz - przed czy po owulacji? Bo się pogubiłam.

48f411ed51.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ