X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Śluz szyjkowy
Odpowiedz

Śluz szyjkowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eddis Nowa

Wysłany: 25 marca 2022, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nie znalazłam tu takiego tematu więc jak to jest z tym śluzem płodnym? Mam okres co 28 dni więc tak owulacja przypada 14-15dc , śluz płodny mam tak zazwyczaj 3-4 dni przed owulacja a w jej dniu lepki i biały, czy to nie jakieś zaburzenie czy przez to nie mogę zajść w ciążę? Ktoś obserwuje u siebie takie objawy?

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eddis wrote:
    Cześć, nie znalazłam tu takiego tematu więc jak to jest z tym śluzem płodnym? Mam okres co 28 dni więc tak owulacja przypada 14-15dc , śluz płodny mam tak zazwyczaj 3-4 dni przed owulacja a w jej dniu lepki i biały, czy to nie jakieś zaburzenie czy przez to nie mogę zajść w ciążę? Ktoś obserwuje u siebie takie objawy?
    Ja mam „płodny” sluz non stop. A nie owuluje wcale. Ksiazkowe przypadki są bardzo rzadkie. Lepiej sie tym nie sugerować. Jeśli masz potwierdzona owulacje to najważniejsze. Pecherzyki pękają, pojawia sie płyn w zatoce bądź ciałko żółte. Jeśli staracie sie już długi czas pora iść na badania nasienia u męża/partnera bo to tu często leży problem. I dalsza diagnostykę Was obojga.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Żelka1990 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa wrote:
    Ja mam „płodny” sluz non stop. A nie owuluje wcale. Ksiazkowe przypadki są bardzo rzadkie. Lepiej sie tym nie sugerować. Jeśli masz potwierdzona owulacje to najważniejsze. Pecherzyki pękają, pojawia sie płyn w zatoce bądź ciałko żółte. Jeśli staracie sie już długi czas pora iść na badania nasienia u męża/partnera bo to tu często leży problem. I dalsza diagnostykę Was obojga.
    Mi właśnie lekarz uświadomił, że te cykle które miałam bez owulacyjne były pełne płodnego śluzu. W cyklach bez owulacji śluz się właśnie nie zmienia .

age.png
    age.png
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żelka1990 wrote:
    Mi właśnie lekarz uświadomił, że te cykle które miałam bez owulacyjne były pełne płodnego śluzu. W cyklach bez owulacji śluz się właśnie nie zmienia .
    No właśnie. Bardzo często właśnie obserwacja takich rzeczy przeciąga starania w czasie bo to są naprawdę rzadkie przypadki kiedy takie coś się sprawdza.
    U mnie na lekach jest książkowy śluz. Czas suchy po okresie gdzie jest gesty biały i powoduje uczucie dyskomfortu, potem wodnisty aż po rozciągliwy i elastyczny jak kurze białko. Bez leków mam mokro wiecznie.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Sylaa Nowa

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim. Mam pytanie w sprawie śluzu właśnie. Apka wyznaczyła mi owulację 3 dni temu a problem w tym, że ja nie mam żadnego śluzu. Susza. Jak mam to interpretować ? Jak badam sama śluz to w środku jest mokro i lepko. Ale nic na zewnątrz. Nie mam pojęcia czy owulacja już była czy nie. Wczoraj robiłam test owulacyjny i druga kreska ciemna ale nie tak jak pierwsza. Dodatkowo temp cały czas rośnie. Cykle mam różne ale zazwyczaj w granicy 26-28 dni.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ