X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Stosunek LH do FSH za wysoki - PCOS?
Odpowiedz

Stosunek LH do FSH za wysoki - PCOS?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś badania (3dc) i oto wyniki
    LH 7,34 mlu/ml
    FSH 4,30 mlu/ml

Stosunek wychodzi 1,71
    Podczas USG lekarz stwierdził obecność pęcherzyków, ale że nie mam innych objawów (mam regularne cykle, testosteron, androgeny w normie) to wykluczył PCOS.
    Odkąd się staramy (3 miesiące) mam okropny trądzik jakiego w życiu nie miałam, bo nigdy nie miałam trądziku).
    Owulacje na te 3 miesiące, dwie miałam potwierdzone na USG, ta trzecia wydawało mi się że miałam po wykresie.

Dodam jeszcze że stwierdzono mi hipoglikemię reaktywną, jednak nie mam IO. Tak naprawdę to HR mam tylko po obciążeniu glukozą, normalnie nie mam tych spadków.

W ostatnim cyklu robiłam badania 7dpo i takie były wyniki
    Progesteron 29 ng/l
    Estradiol 189 pg/l
    FSH 2,3 mlu/ml
    LH 3,3 mlu/ml

Myślicie ze to PCOS czy jednak nie?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ