SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Stymulacja owulacji - kiedy?
Odpowiedz

Stymulacja owulacji - kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy wiecie może czy ginekolog może zlecić stymulację owulacji gdy owulacja występuje?
    Problem jest w tym, że np. jak mam cykl w którym idę na monitoring - owulacja występuje, a w cyklu, w którym monitoringu nie mam - owulacji brak. Po prostu raz jest, a raz nie.
    Ginekolożka jest bardzo nastawiona na ciążę naturalna bez stymulacji i mówi żebym jeszcze pochodziła dwa miesiące na monitoring i zobaczymy.
    Boje się że przez te dwa miesiące będzie ok i mnie oleje, a potem znów może owulacji nie być..
    Zastanawiam się nad zmianą ginekologa, co myślicie?

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

A skąd wiesz, że owulacji brak skoro nie ma monitoringu?U mnie owulacje są, a nie ma ciąży, więc moj ginekolog podejrzewa, że może mam komórki słabej jakości i ta stymulacja mogłaby je ewentualnie trochę wzmocnić. Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym.

• Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cyklach, kiedy owulacja występowała, był u mnie widoczny także wzrost temperatury w jej okolicach. A cyklach kiedy owulacji nie było - temperatura utrzymywała się praktycznie na tym samym poziomie przez cały cykl :)

A po jakim czasie od rozpoczęcia starań u Ciebie ginekolog zdecydował się na stymulację owulacji?

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po półtora roku zaczęłam, ale proponował mi już dużo wcześniej. Nie chciałam bo wierzyłam, że może uda się bez. Teraz zakładam scenariusz, że robię trzy, max cztery stymulacje, a potem Iui

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ