Stymulacja owulacji - kiedy?
-
Cześć dziewczyny,
Czy wiecie może czy ginekolog może zlecić stymulację owulacji gdy owulacja występuje?
Problem jest w tym, że np. jak mam cykl w którym idę na monitoring - owulacja występuje, a w cyklu, w którym monitoringu nie mam - owulacji brak. Po prostu raz jest, a raz nie.
Ginekolożka jest bardzo nastawiona na ciążę naturalna bez stymulacji i mówi żebym jeszcze pochodziła dwa miesiące na monitoring i zobaczymy.
Boje się że przez te dwa miesiące będzie ok i mnie oleje, a potem znów może owulacji nie być..
Zastanawiam się nad zmianą ginekologa, co myślicie? -
A skąd wiesz, że owulacji brak skoro nie ma monitoringu?U mnie owulacje są, a nie ma ciąży, więc moj ginekolog podejrzewa, że może mam komórki słabej jakości i ta stymulacja mogłaby je ewentualnie trochę wzmocnić. Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym.Ona: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
krzywa cukrowa, insulinowa ok
naturalne owulacje
On: 39 lat
wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
fragmentacja 14%
Starania od sierpnia 2022 r.
02.05.2024 IUI ❌
18.06.2024 IUI ❌
13.07.2024 IUI ❌
Październik 2024 - startujemy z IV -
W cyklach, kiedy owulacja występowała, był u mnie widoczny także wzrost temperatury w jej okolicach. A cyklach kiedy owulacji nie było - temperatura utrzymywała się praktycznie na tym samym poziomie przez cały cykl
A po jakim czasie od rozpoczęcia starań u Ciebie ginekolog zdecydował się na stymulację owulacji? -
Po półtora roku zaczęłam, ale proponował mi już dużo wcześniej. Nie chciałam bo wierzyłam, że może uda się bez. Teraz zakładam scenariusz, że robię trzy, max cztery stymulacje, a potem IuiOna: 33 lata
AMH 1.8
przeciwciała, hormony ok
jajowody drożne
krzywa cukrowa, insulinowa ok
naturalne owulacje
On: 39 lat
wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
fragmentacja 14%
Starania od sierpnia 2022 r.
02.05.2024 IUI ❌
18.06.2024 IUI ❌
13.07.2024 IUI ❌
Październik 2024 - startujemy z IV -