X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Stymulacja owulacji - kiedy?
Odpowiedz

Stymulacja owulacji - kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy wiecie może czy ginekolog może zlecić stymulację owulacji gdy owulacja występuje?
    Problem jest w tym, że np. jak mam cykl w którym idę na monitoring - owulacja występuje, a w cyklu, w którym monitoringu nie mam - owulacji brak. Po prostu raz jest, a raz nie.
    Ginekolożka jest bardzo nastawiona na ciążę naturalna bez stymulacji i mówi żebym jeszcze pochodziła dwa miesiące na monitoring i zobaczymy.
    Boje się że przez te dwa miesiące będzie ok i mnie oleje, a potem znów może owulacji nie być..
    Zastanawiam się nad zmianą ginekologa, co myślicie?

• Miminikna Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

A skąd wiesz, że owulacji brak skoro nie ma monitoringu?U mnie owulacje są, a nie ma ciąży, więc moj ginekolog podejrzewa, że może mam komórki słabej jakości i ta stymulacja mogłaby je ewentualnie trochę wzmocnić. Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym.

Ona: 33 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok
    naturalne owulacje

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

02.05.2024 IUI ❌
    18.06.2024 IUI ❌
    13.07.2024 IUI ❌

Październik 2024 - startujemy z IV
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cyklach, kiedy owulacja występowała, był u mnie widoczny także wzrost temperatury w jej okolicach. A cyklach kiedy owulacji nie było - temperatura utrzymywała się praktycznie na tym samym poziomie przez cały cykl :)

A po jakim czasie od rozpoczęcia starań u Ciebie ginekolog zdecydował się na stymulację owulacji?

• Miminikna Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po półtora roku zaczęłam, ale proponował mi już dużo wcześniej. Nie chciałam bo wierzyłam, że może uda się bez. Teraz zakładam scenariusz, że robię trzy, max cztery stymulacje, a potem Iui

Ona: 33 lata
    AMH 1.8
    przeciwciała, hormony ok
    jajowody drożne
    krzywa cukrowa, insulinowa ok
    naturalne owulacje

On: 39 lat
    wyniki nasienia ok poza morfologią (0%->4%->3%)
    fragmentacja 14%

Starania od sierpnia 2022 r.

02.05.2024 IUI ❌
    18.06.2024 IUI ❌
    13.07.2024 IUI ❌

Październik 2024 - startujemy z IV
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ