X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Stymulacja owulacji - kiedy?
Odpowiedz

Stymulacja owulacji - kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy wiecie może czy ginekolog może zlecić stymulację owulacji gdy owulacja występuje?
    Problem jest w tym, że np. jak mam cykl w którym idę na monitoring - owulacja występuje, a w cyklu, w którym monitoringu nie mam - owulacji brak. Po prostu raz jest, a raz nie.
    Ginekolożka jest bardzo nastawiona na ciążę naturalna bez stymulacji i mówi żebym jeszcze pochodziła dwa miesiące na monitoring i zobaczymy.
    Boje się że przez te dwa miesiące będzie ok i mnie oleje, a potem znów może owulacji nie być..
    Zastanawiam się nad zmianą ginekologa, co myślicie?

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

A skąd wiesz, że owulacji brak skoro nie ma monitoringu?U mnie owulacje są, a nie ma ciąży, więc moj ginekolog podejrzewa, że może mam komórki słabej jakości i ta stymulacja mogłaby je ewentualnie trochę wzmocnić. Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym.

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    12+1 CRL 5,5cm, prenatalne, SANCO ok
    15+2 - 140g Dziewczyny

preg.png
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cyklach, kiedy owulacja występowała, był u mnie widoczny także wzrost temperatury w jej okolicach. A cyklach kiedy owulacji nie było - temperatura utrzymywała się praktycznie na tym samym poziomie przez cały cykl :)

A po jakim czasie od rozpoczęcia starań u Ciebie ginekolog zdecydował się na stymulację owulacji?

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po półtora roku zaczęłam, ale proponował mi już dużo wcześniej. Nie chciałam bo wierzyłam, że może uda się bez. Teraz zakładam scenariusz, że robię trzy, max cztery stymulacje, a potem Iui

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    12+1 CRL 5,5cm, prenatalne, SANCO ok
    15+2 - 140g Dziewczyny

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ