X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Stymulacja owulacji - kiedy?
Odpowiedz

Stymulacja owulacji - kiedy?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Czy wiecie może czy ginekolog może zlecić stymulację owulacji gdy owulacja występuje?
    Problem jest w tym, że np. jak mam cykl w którym idę na monitoring - owulacja występuje, a w cyklu, w którym monitoringu nie mam - owulacji brak. Po prostu raz jest, a raz nie.
    Ginekolożka jest bardzo nastawiona na ciążę naturalna bez stymulacji i mówi żebym jeszcze pochodziła dwa miesiące na monitoring i zobaczymy.
    Boje się że przez te dwa miesiące będzie ok i mnie oleje, a potem znów może owulacji nie być..
    Zastanawiam się nad zmianą ginekologa, co myślicie?

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

A skąd wiesz, że owulacji brak skoro nie ma monitoringu?U mnie owulacje są, a nie ma ciąży, więc moj ginekolog podejrzewa, że może mam komórki słabej jakości i ta stymulacja mogłaby je ewentualnie trochę wzmocnić. Teraz jestem na pierwszym cyklu stymulowanym.

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    27 dpt jest <3 CRL 0,71cm
  • Aleksia199825 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cyklach, kiedy owulacja występowała, był u mnie widoczny także wzrost temperatury w jej okolicach. A cyklach kiedy owulacji nie było - temperatura utrzymywała się praktycznie na tym samym poziomie przez cały cykl :)

A po jakim czasie od rozpoczęcia starań u Ciebie ginekolog zdecydował się na stymulację owulacji?

• Miminikna Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po półtora roku zaczęłam, ale proponował mi już dużo wcześniej. Nie chciałam bo wierzyłam, że może uda się bez. Teraz zakładam scenariusz, że robię trzy, max cztery stymulacje, a potem Iui

Październik 2024 - startujemy z IV
    17.10.2024 punkcja - ❄️❄️❄️
    06.01.2025 transfer 4.1.2, beta<0.2 :(
    08.03.2025 transfer 3.2.2
    5 dpt beta 6,7 ⏸️
    9 dpt beta 105
    11 dpt beta 306
    13 dpt beta 882
    16 dpt beta 4198
    18 dpt p. ciążowy + żółkowy, cień zarodka <3
    27 dpt jest <3 CRL 0,71cm
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ